Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δροσιά και ταινίες σε δύο θερινά σινεμά - Ανοίγουν στις 19/6!

Ανοίγουν το Σινέ Παράδεισος και το Σινέ Άλσος

Παρόντες στο καλοκαιρινό ραντεβού τους με την 7η Τέχνη θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, οι λάτρεις της μαγείας των θερινών σινεμά. Το Σινέ Άλσος στη Δ.Ε. Συκεών και το Σινέ Παράδεισος στη Δ.Ε. Νεάπολης, περιμένουν τους θεατές για να απολαύσουν ταινίες της επιλογής τους, μέσα σε καταπράσινες οάσεις.

Οι κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά  20 ταινίες, οι οποίες θα προβάλλονται με τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά συστήματα προβολής και ήχου. Πρόκειται για ταινίες τελευταίας παραγωγής της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς εθνικής κινηματογραφίας, χωρίς να παραβλέπονται και οι ταινίες για παιδιά.

«Σε μια συνεχή προσπάθεια για την ποιοτική και πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας, και με τη σκέψη μας στις ανάγκες των πολιτών για διασκέδαση και ψυχαγωγία, επιμένουμε και διατηρούμε το δημοτικό χαρακτήρα των θερινών  κινηματογράφων, εκσυγχρονίζουμε  και βελτιώνουμε τόσο τις υποδομές μας όσο και  το πρόγραμμα των ταινιών», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η έναρξη των προβολών θα γίνει με τις ταινίες «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ /I Daniel Blake» (σκηνοθεσία Κεν Λόουτς) και το «Η Ρόζα της Σμύρνης» (σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα), οι οποίες θα προβάλλονται σύμφωνα το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 19, Τρίτη 20, Τετάρτη 21 Ιουνίου

-«Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ /I Daniel Blake» στο Σινέ Παράδεισος, στις 9.30μ.μ.

-«Η Ρόζα της Σμύρνης» στο Σινέ Άλσος, στις 9.30μ.μ.

 Πέμπτη 22, Παρασκευή 23, Σάββατο 24, Κυριακή 25 Ιουνίου

-«Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ /I Daniel Blake» στο Σινέ Άλσος, στις 9.30μ.μ.

-«Η Ρόζα της Σμύρνης» στο Σινέ Παράδεισος, στις 9.30μ.μ.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

- Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ /I Daniel Blake»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κεν Λόουτς

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντέιβ Τζονς, Χάιλι Σκουάιρς, Σάρον Πέρσι, Κόλιν Κουμπς

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100΄ (Άνω των 15)

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9:30μ.μ.

ΘΕΜΑ: Έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικ πρέπει να σταματήσει να δουλεύει για ένα χρονικό διάστημα σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νιούκαστλ όπου ζει θεωρούν ότι δεν δικαιούται το ανάλογο επίδομα, μα το επίδομα κάποιου που θα έπρεπε να ψάχνει για δουλειά. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.  Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Κανών, Βραβείο Κοινού στα Φεστιβάλ  Σαν Σεμπαστιάν και Λοκάρνο.

- «Η Ρόζα της Σμύρνης»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Κορδέλλας

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφίδα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95΄ (Άνω των 12)

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9:30μ.μ.

ΘΕΜΑ: Η ταινία βασίζεται στη διασκευή του μυθιστορήματος «Ισμαήλ και Ρόζα» του Γιάννη Γαννέλλη-Θεοδοσιάδη. Στην Αθήνα του 1987 ο αρχιτέκτονας, Δημήτρης ετοιμάζει μια  έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της. Ο Δημήτρης, παρασυρμένος από το ερευνητικό μεράκι του, θα έρθει, άθελά του, αντιμέτωπος με το επτασφράγιστο μυστικό που κρατά η Ρόζα καλά κρυμμένο στις μνήμες της και θα προσπαθήσει να το φέρει στην επιφάνεια. Βραβείο Καλύτερης ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. 

ΣΙΝΕ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»: Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη – Τηλ.: 2310.631700

ΣΙΝΕ «ΑΛΣΟΣ»: Συκιές, Δενδροφυτεία – Τηλ.: 2310.200190

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 5 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ