Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει πύλες θερινό σινεμά, με ελεύθερη είσοδο!

Αρχίζουν οι προβολές για το θερινό σινεμά της Πυλαίας

Με την νοσταλγική ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης», ένα λογοτεχνικό μπεστ- σέλλερ που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τις μνήμες από τη μικρασιατική Ελλάδα λίγο πριν την καταστροφή και με ελεύθερη είσοδο για όλους, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 28 Ιουνίου (ώρα έναρξης 9.30 το βράδυ) ο δημοτικός κινηματογράφος «Cine ΠΥΛΑΙA», ανανεώνοντας φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το καλοκαιρινό ραντεβού του με τους σινεφιλ.

Σύμφωνα με τις κριτικές πρόκειται για μια εξαιρετική και ιδιαίτερα φροντισμένη ελληνική παραγωγή βασισμένη στο βιβλίο «Ισμαήλ και Ρόζα» του Γιάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα και πρωταγωνιστές τους: Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη και Γιούλικα Σκαφίδα.

Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από την αινιγματική Σμυρνιά γερόντισσα Ρόζα και τον πανίσχυρο Ισμαήλ που ζουν επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού σημαδεμένου από τη βία της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το συλλεκτικό πάθος ενός αρχιτέκτονα, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί η ιστορία τους από το παρελθόν και μαζί της κομμάτια της παρουσίας και της δράσης του ελληνισμού στη Μικρασία. Οι πρωταγωνιστές ακολουθούν μία δαιδαλώδη διαδρομή από τη Σμύρνη, το Αϊβαλί, τη Μυτιλήνη, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, και οι θεατές μέσα από κινηματογραφική μεταφορά όπου αναδύεται η μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η γοητεία των ταξιδιών, η πρόκληση του έρωτα και του μυστηρίου, διαπιστώνουν εντέλει πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία.

Το δίκτυο των δημοτικών θερινών κινηματογράφων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη -το «Cine ΠΥΛΑΙΑ» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και το «Cine ΠΑΝΟΡΑΜΑ» για 19η χρονιά που ξεκίνησε ήδη από την 24η Μαΐου τις καλοκαιρινές του προβολές - αναμένεται και φέτος να χαρίσουν αξέχαστες στιγμές ψυχαγωγίας στους πολίτες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, αλλά και στους Θεσσαλονικείς, που κάθε χρονιά τους επισκέπτονται.

Φέτος με ανανεωμένο, σύγχρονο και ποιοτικό πρόγραμμα, εξοπλισμένοι με τα τελειότερα μηχανήματα οι δύο κινηματογράφοι είναι από τους πρώτους της χώρας που έκαναν την μετάβαση από το απλό αναλογικό φιλμ στην ψηφιακή προβολή ταινιών.

Το «Cine ΠΥΛΑΙΑ» βρίσκεται στο «Πέτρινο» Πολιτιστικό Κέντρο, Πολυτεχνείου 20, στο κέντρο της Πυλαίας, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα εικόνας και ήχου, με άνετες καρέκλες σκηνοθέτη και τραπεζάκια, όπως αρμόζει σε ένα θερινό σινεμά, με την λειτουργική του αμφιθεατρική διάταξη και με δικό του parking, επέλεξε ένα υπέροχο πρόγραμμα ταινιών Α’ προβολής σε Πανελλήνια πρώτη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετ. 28/6 Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 21:30

Πεμ. 29/6 Τετ. 5/7 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 3 / CARS 3 (μεταγλωττισμένη) ***

Πεμ. 29/6  Τετ. 5/7 Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΣ / THEIR FINEST ***

Πεμ. 6/7 Τετ. 12/7 ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ / CHE BELLA GIORNATA 21:00 23:00

Πεμ. 13/7 Τρ. 18/7 ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ! / A BRAS OUVERTS ***

Παρ. 21/7 Τετ. 26/7 ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΛΑΤΙΝΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ / HOW TO BE A LATIN LOVER 21:00 23:00

Πεμ. 27/7 Τετ. 2/8 ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ / CONTRATIEMPO 21:00 23:00

Πεμ. 3/8 Τετ. 9/8 Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ / VICEROY’S HOUSE ***

Πεμ. 10/8 Τετ. 16/8 ΚΑΙ… Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ / SOLE A CATINELLE ***

Πεμ. 17/8 Τετ. 23/8 Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΑΤΟΥΣΑ / THE SON OF BIGFOOT (μεταγλωττισμένη) ***

Πεμ. 24/8 Τετ. 30/8 TULIP FEVER ***

Πεμ. 31/8 Τετ. 6/9 ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 3 / DESPICABLE ME 3 (μεταγλωττισμένη) 20:00

Πεμ. 31/8 Τετ. 6/9 ATOMIC BLONDE ***

- Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η λειτουργία του κινηματογράφου θα παραταθεί και μετά τις 6/9.

- Λόγω των πολλών ταινιών Α’ προβολής, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε κάποιες ημερομηνίες, που θα οφείλονται στις εταιρίες των ταινιών. Για επαλήθευση του προγράμματος, στο 2313 302635.

-Πληροφορίες για τις ταινίες και τις ώρες προβολών στο τηλέφωνο 2313302635, στον ιστότοπο του Δήμου μας www.pilea-hortiatis.gr  και στο facebook: Σινέ Πυλαία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη