Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μουσική

-Απόψε , στις 21.30, στην Προβλήτα Α του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας θα μας θυμίσουν τα υπέροχα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, την ίδια ώρα που με φόντο τον Θερμαϊκό και την καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, θα προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη στιγμιότυπα, συνεντεύξεις και άγνωστο υλικό από τη ζωή και το έργο του συνθέτη. Είσοδος ελεύθερη.

-Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τη συγγραφέα Μαρία Τσακίρη, με αφορμή το βιβλίο της, σήμερα στις 11 το πρωί στον χώρο του βιβλιοπωλείου του καταστήματος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (Εμπορική Στοά, Τομπάζη 15, Πυλαία). H συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

-Με ελεύθερη είσοδο θα παρουσιαστεί απόψε στις 21.30 η «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη, στο Ανοιχτό Θέατρο Πυλαίας (Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο)στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Εικαστικά

-Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 η έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη «ΝΕΑ ΕΡΕΙΠΙΑ» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108), σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και επιμέλεια του Ηρακλή Παπαΐωάννου.

Η έκθεση έως την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 θα λειτουργεί με το υφιστάμενο, χειμερινό ωράριο: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00.

 Από Δευτέρα 3 Ιουλίου έως Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 θα λειτουργεί με το θερινό ωράριο: Δευτέρα & Τρίτη 14:00-21:00

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00-16:00, Σάββατο & Κυριακή κλειστά.

 Είσοδος ελεύθερη.

 -Παρατείνεται έως και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 η έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου «ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ του ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΛΑΝ ΠΟΕ» που παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 11).

 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη 10:00-15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00, Σάββατο 10:00-16:00.  Είσοδος ελεύθερη.

- "Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.", είναι η περιοδική έκθεση που θα φιλοξενείται από τις 15/6 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. και με την υποστήριξη της Αγιορειτικής Εστίας. Η έκθεση, πραγματοποιείται με την αφορμή των ενενήντα χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ. και φιλοξενεί λιθογραφίες των Ιταλοελβετών αρχιτεκτόνων αδελφών Fossati και χάρτες της Κωνσταντινούπολης. Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουνίου – 15 Οκτωβρίου 2017.

-Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» την Πέμπτη, 8 Ιουνίου στις 20:00 στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος».  Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου. Διάρκεια έκθεσης: 8 Ιουνίου - 13 Σεπτεμβρίου 2017.

-Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) φιλοξενείται η έκθεση στη μνήμη του εικαστικού Γιάννη Βαλαβανίδη (1939-2017) που οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Προσχέδια εξωφύλλων, μακέτες, γραφιστικές και εικονογραφικές εργασίες παρουσιάζονται μαζί με έργα ζωγραφικής, ως διαφορετικές εκδοχές εικαστικής έκφρασης του ίδιου καλλιτέχνη. Την έκθεση επιμελήθηκαν η Μάρθα-Έλλη Χριστοφόγλου και η Πέγκυ Κουνενάκη. Διάρκεια έκθεσης 11/5 - 30/6 2017.  Μέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 10:00-22:00, Παρασκευή 10:00-19:00, Σάββατο 10:00-18:00, Κυριακή 11:00-15:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)
«Μήπως να απενοχοποιήσουμε λίγο το γυμνό και τις σεμνοτυφίες και να ασχολούμασταν περισσότερο με τα ταμπού και τις προκαταλήψεις;»
Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν
Τι είπε σχετικά με την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν