Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη!

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Λόγος

-To ίδρυμα Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και το Σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος, μας προσκαλούν στις 19.00 το Συνεδριακό Κέντρο "Καθηγητή Ν Οικονόμου", στο ΝΟΗΣΙΣ στην τιμητική εκδήλωση μνήμης για τον Μάνο Ιατρίδη, ιδρυτή του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που έφυγε στις 25 Απριλίου 2017.

Ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργανώνει το 3ο Festival Μουσικές Συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελαιόρεμα Πυλαίας, Παρασκευή 23, Τρίτη 27, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

• Τετάρτη 28/6

Συναυλία με το μουσικό και φωνητικό σύνολο Grikanta σε Ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας.

Χώρος διεξαγωγής: Ελαιόρεμα Πυλαίας

• Πέμπτη 29/6

Συναυλία με το μουσικό σχήμα Ξύλινα Κουτάλια.

Μια περιήγηση στην παραδοσιακή Ελληνική μουσική και τα τραγούδια από τα παράλιας της Μικράς Ασίας και τα νησιά του Αιγαίου.

Τραγούδι: Ναταλία Λαμπαδάκη

Χώρος διεξαγωγής: Ελαιόρεμα Πυλαίας

• Παρασκευή 30/6

Συναυλία ‘Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής’

Με το μουσικό σχήμα Ορφεία Αρμονία που εξειδικεύεται στην εκτέλεση έργων αρχαίας Ελληνικής μουσικής, με ανακατασκευασμένα αρχαία μουσικά όργανα που παρουσιάζουν ύμνους & τραγούδια στην αρχαία Ελληνική.

Χώρος διεξαγωγής: Ελαιόρεμα Πυλαίας, ‘Βυζαντινή Καμάρα’

Καλλιτεχνικός σχεδιασμός εκδηλώσεων & επιμέλεια: Ηρακλής Καζάκης

Χορός

-Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα  στη Συμβολή οδού Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι στις 21.00 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αγιοπαυλίτικα του δήμου  Νεάπολης – Συκεών. Είσοδος ελεύθερη.

Εικαστικά

-Το Dukakis Center στο ACT - American College of Thessaloniki παρουσιάζει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την έκθεση / εγκατάσταση του Scott Townsend με τίτλο «Social Capital». Η έκθεση «Social Capital / Κοινωνικό Κεφάλαιο» παρουσιάζει αποσπάσματα από συνεντεύξεις με κατοίκους της Κεφαλονιάς. Μέσα από τις συζητήσεις αυτές αναπτύχθηκε προβληματισμός για το πώς η τοπική κοινωνία και οι διάφοροι φορείς της αντιλαμβάνονται την Ευρώπη, την παγκοσμιοποίηση και την ταυτότητά τους. Μαζί με τα αποσπάσματα αυτά βιντεοπροβολές αναπαριστούν οπτικά το πώς η τοπική κοινότητα έχει κατανοήσει και βιώσει έννοιες όπως «σύνορα», «ανταλλαγές», «οικογένεια σε απόσταση», «διαπραγμάτευση» κ.ά.

Διάρκεια έκθεσης : 27 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2017

Εγκαίνια : Τρίτη 27 Ιουνίου, 7 μ.μ., Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Πέμπτη: 5 μ.μ. – 9 μ.μ

- "Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.", είναι η περιοδική έκθεση που θα φιλοξενείται από τις 15/6 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. και με την υποστήριξη της Αγιορειτικής Εστίας. Η έκθεση, πραγματοποιείται με την αφορμή των ενενήντα χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ. και φιλοξενεί λιθογραφίες των Ιταλοελβετών αρχιτεκτόνων αδελφών Fossati και χάρτες της Κωνσταντινούπολης. Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουνίου – 15 Οκτωβρίου 2017.

-Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» την Πέμπτη, 8 Ιουνίου στις 20:00 στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος».  Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου. Διάρκεια έκθεσης: 8 Ιουνίου - 13 Σεπτεμβρίου 2017.

-Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) φιλοξενείται η έκθεση στη μνήμη του εικαστικού Γιάννη Βαλαβανίδη (1939-2017) που οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Προσχέδια εξωφύλλων, μακέτες, γραφιστικές και εικονογραφικές εργασίες παρουσιάζονται μαζί με έργα ζωγραφικής, ως διαφορετικές εκδοχές εικαστικής έκφρασης του ίδιου καλλιτέχνη. Την έκθεση επιμελήθηκαν η Μάρθα-Έλλη Χριστοφόγλου και η Πέγκυ Κουνενάκη. Διάρκεια έκθεσης 11/5 - 30/6 2017.  Μέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 10:00-22:00, Παρασκευή 10:00-19:00, Σάββατο 10:00-18:00, Κυριακή 11:00-15:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ