Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τι θα δείτε στην φετινή Art Thessaloniki

Συνεργασία και με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Μετά την επιτυχημένη 1η διοργάνωση και την ψήφο εμπιστοσύνης των 12.000 και πλέον επισκεπτών από 22 χώρες, η 2η έκδοση για την Art Thessaloniki θα ανοίξει τις πύλες της στα περίπτερα 10, 9 και 8 της ΔΕΘ HELEXPO την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου  και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την ΔΕΘ HELEXPO και τον καλλιτεχνικό διευθυντή  Παντελή Τσάτση.

Η  φετινή Art Thessaloniki θα έχει τιμώμενη χώρα την Κίνα και ένα εκτενές παράλληλο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:

-τιμώμενους καλλιτέχνες τον Κώστα Τσόκλη από Ελλάδα και τον Γερμανό Wolf Vostell με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά

-τις μουσειακές εκθέσεις του Theodoros Stamos από τη συλλογή Ζ.Π. με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη, 

-τις Ασκήσεις ισορροπίας - Σχεδιασμοί και υλοποίηση με την επιμέλεια του Μανώλη Μαυρομάτη,

-τη Σύγχρονη Διεθνή Χαρακτική από τη συλλογή του Γιώργου Κητή με την επιμέλεια της Σάνια Παπά, του Σταύρου Ιωάννου από τη συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη και περιμένει να καλωσορίσει πολλούς

-επισκέπτες, συλλέκτες, αγοραστές και γκαλερί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ρωσία, τις Βαλκανικές χώρες, και τις ΗΠΑ, που θα συμμετάσχουν και θα την επισκεφθούν.

Στη 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair εξασφαλίστηκε η συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μετά την συνάντηση με τον κ. Ορέστη Ανδρεαδάκη, καλλιτεχνικό διευθυντή με το οποίο σχεδιάζονται μια σειρά από κοινές εκδηλώσεις.

Στα πλαίσια του Ελληνο- Κινέζικου project θα υπάρξει στον χώρο του Open Art Lab, η από κοινού έκθεση ζωγραφικής μεταξύ του Δημοσθένη Δαββέτα και του Κινέζου Liang Yi με θέμα τον διάλογο Ελληνισμού και Βουδισμού, με επιμέλεια της Zhou Yang.

Επίσης ρόλο Ambassador θα έχει ο Νίκος Χατζηνικολάουο οποίος θα κάνει ραδιοφωνική εκπομπή από τη Θεσσαλονίκη για την προβολή του θεσμού. Οι διοργανωτές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ακόμη ο επιφανής δημοσιογράφος κ. Νίκος Χατζηνικολάου αποδέχθηκε την πρότασή μας να αναλάβει το ρόλο του Ambassador, ενώ το εκδοτικό συγκρότημα Real News θα αποτελέσει έναν από τους χορηγούς επικοινωνίας μας».

Και συμπληρώνουν: «Η Art Thessaloniki λειτουργεί τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας, όσο και σε επίπεδο εμπορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης.

 Ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν γκαλερί από 8 χώρες και λάβαμε θετικές απαντήσεις από φιλότεχνους  και συλλέκτες, για να επισκεφθούν την Art-fair».

Η 2η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολυάριθμων φορέων της πόλης, που ενώνουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη της έκθεσης σε ετήσιο θεσμό.

Περισσότερα στο www.art-thessaloniki.gr, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της
Η 17χρονη αδερφή της σωριάστηκε λιπόθυμη – Συνελήφθη η μικρότερη αδερφή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία
Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της