Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο Comic-Con International ελληνική ταινία τρόμου για το ίντερνετ

Τη σκηνοθετούν ο υπ. Διδάκτωρ τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ Σωτήρης Πετρίδης και ο φοιτητής του ίδιου τμήματος Δημήτρης Τσακαλέας

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ένα κορίτσι είναι μόνο στο σπίτι. Αποφασίζει να ανεβάσει μια selfie στο ίντερνετ. Όμως σύντομα αντιλαμβάνεται πως δεν είναι μόνη της, καθώς μια απειλή καραδοκεί…

Αυτή είναι η υπόθεση του «#NotAlone», της πεντάλεπτης ελληνικής ταινίας που σκηνοθέτησαν ο υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ Σωτήρης Πετρίδης και ο φοιτητής του ίδιου τμήματος Δημήτρης Τσακαλέας. Η ταινία τους έγινε δεκτή στο φεστιβάλ Comic-Con International, το οποίο διοργανώνεται στο San Diego των ΗΠΑ.

Λίγο πριν την προβολή της που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Comic-Con, όπου και θα διεκδικήσει το βραβείο καλύτερης ταινίας τρόμου (σημ. είναι ανάμεσα στις 10 που επιλέχθηκαν από χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο), μιλήσαμε με τους δύο σκηνοθέτες που έχουν αναλάβει και την παραγωγή.

«Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε μέσα από την καθημερινή τριβή με τα social media. Στόχος του #NotAlone είναι να θίξει αυτή τη σχέση της νέας γενιάς με το ίντερνετ, αλλά κάτω από τις συμβάσεις του κινηματογραφικού τρόμου», ανέφερε ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ ο Δημήτρης Τσακαλέας είπε πως η βασικότερη δυσκολία που συνάντησαν ήταν το να φτιάξουν μια οντότητα από το μηδέν με χρήση ψηφιακών εφέ.

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την ταινία;

-Δημήτρης Τσακαλέας: Μαζί με το Σωτήρη είμαστε μεγάλοι φαν των ταινιών τρόμου και θέλαμε να γυρίσουμε μια ταινία είδους με κύριο χαρακτήρα την τεχνολογία.

-Σωτήρης Πετρίδης: Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε μέσα από την καθημερινή τριβή με τα social media. Στόχος του #NotAlone είναι να θίξει αυτή τη σχέση της νέας γενιάς με το ίντερνετ, αλλά κάτω από τις συμβάσεις του κινηματογραφικού τρόμου.

 

Ο Δημήτρης Τσακαλέας

-Ποιες δυσκολίες προέκυψαν στα γυρίσματα και για την πραγματοποίησή της;

-Σωτήρης Πετρίδης: Η ταινία έγινε με μηδενικό budget και μικροέξοδα καλύφθηκαν από προσωπικούς οικονομικούς πόρους. Έτσι, οι δυσκολίες ήταν αρκετές, αλλά μέσα από την θέληση και το μεράκι όλων των συντελεστών της, η ταινία πραγματοποιήθηκε με καλούς όρους.

-Δημήτρης Τσακαλέας: Η βασικότερη δυσκολία ήταν σίγουρα η δημιουργία μίας οντότητας από το μηδέν με χρήση ψηφιακών εφέ, μια δουλειά που έφερε εις πέρας ο Γιάννης Λιόλιος, υπεύθυνος των VFX.

 

Ο Σωτήρης Πετρίδης

-Ποιες οι επιρροές σας, αγαπημένοι σκηνοθέτες;

-Σωτήρης Πετρίδης: Βασική επιρροή για την ταινία ήταν το υποείδος του slasher. Αυτές τις ταινίες τις αγαπάμε, τόσο εγώ, όσο και ο Δημήτρης, οπότε ήταν αναπόφευκτη η επιρροή μας από τις αφηγηματικές τους συμβάσεις. Σε προσωπικό τώρα επίπεδο, η μεγαλύτερη επιρροή μου είναι ο Alfred Hitchcock.

-Δημήτρης Τσακαλέας: Σε προσωπικό επίπεδο, άτομα που με εμπνέει η δουλειά τους είναι ο Kevin Smith, David Fincher, Sofia Coppola και η ιδιοφυΐα- παραγωγός ταινιών τρόμου Jason Blum.

 

-Πώς βλέπει ένας νέος δημιουργός την ενασχόληση με το σινεμά στην Ελλάδα σήμερα; Και τι ελπίζετε για το μέλλον της ταινίας και για τα δικά σας βήματα;

-Σωτήρης Πετρίδης: Σίγουρα η σημερινή κατάσταση δεν ευνοεί τον κινηματογραφικό χώρο. Όμως, η κρίση λειτουργεί και ως μία ευκαιρία για δημιουργικότητα και πρωτοπορία, καθώς πρέπει να βρεις νέους τρόπους αφήγησης και προσέγγισης των πραγμάτων κάτω από τα νέα δεδομένα της κοινωνίας. Εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό και προχωράμε ακάθεκτοι στο σχεδιασμό της επόμενης ταινίας μας!

-Δημήτρης Τσακαλέας: Σε καιρούς κρίσης είναι δύσκολο να ασχοληθείς με το οτιδήποτε. Νοιώθω τυχερός που μπορώ και ασχολούμαι με το σινεμά. Αν είσαι καλός δεν χάνεσαι και το πιστεύω αυτό.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγγλόφωνη HuffPost, αλλά και η διάσημη εταιρία παραγωγής ταινιών τρόμου, Blumhouse, έχουν γράψει για το «#NotAlone». Δείτε την ταινία στο ακόλουθο βίντεο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι