Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Κύκλος συναυλιών που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και το Σύγχρονο Ωδείο . Απόψε στις 20.0 στο Μουσείο Ρωμαϊκής Αγοράς, Antonio Vivaldi, Il virtuoso di Venezia. Είσοδος ελεύθερη.

Εικαστικά

-Έως τις 25/8/2017 φιλοξενεί η ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Τσιμισκή 52, τηλ 2310 240416) την έκθεση «REM-Brand Name |Η Γνησιότητα του Καλλιτέχνη». Συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες

Το  Rem-Brand Name Project είναι ένα ανεξάντλητο παιχνίδι ανάμεσα στην υποκειμενικότητα και αυθεντικότητα της φήμης ενός καλλιτέχνη, ανάμεσα στην ανωνυμία και την προσδοκούσα φημολογία ! Με αφορμή το αυτό-πορτρέτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνηθούν στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τι συνδιαμορφώνει, το έργο ή τον καλλιτέχνη; Αντισταθμίζει την  παράδοση και υποστηρίζει την υπεραξία, ή υποτροπιάζει τον καταναλωτικό κόσμο; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό; Η έκθεση προτείνεται προσδοκώντας σε μια βιωματική σχέση με την ακαταλληλότητα της ανταλλακτικής αξίας του έργου τέχνης.

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

-Φιλοξενούμενη φωτογραφική έκθεση η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδος, με τη συμμετοχή των ΕΦΑ Λάρισας και Ξάνθης και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος με τίτλο "Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην κοινωνία". Το φωτογραφικό υλικό που αντλήθηκε από το αρχείο των Εφορειών Λάρισας και Ξάνθης, παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες με κεντρικό θέμα την εργασία των υπαλλήλων στις παραπάνω Εφορείες. Η έκθεση φιλοξενείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Έως 31/7/2017.

-Ο Οίκος Δημοπρασιών και Τέχνης Myrό Antiques House έχουν την τιμή να παρουσιάζουν επιλογή έργων του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Γιάννη Μπίζα σε χώρο Βιτρίνας του Hyatt Regency Thessaloniki, εντός του Main Lobby, στο Shopping Area του Ξενοδοχείου, με διάρκεια μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Το Θερινό Σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ της Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά, συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του, αποτελώντας ένα πολιτιστικό ορόσημο για τη Δυτική Θεσσαλονίκη που τα καλοκαίρια μιλά στους μικρούς και μεγάλους φίλους του κινηματογράφου τη γλώσσα της 7ης τέχνης και της ψυχαγωγίας, προσφέροντας μαγικές βραδιές και ζωντανεύοντας εικόνες άλλων εποχών. Για 10 εβδομάδες Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, θα ξεκινούν οι προβολές των διαφορετικών ταινιών τις Δευτέρες, θα ολοκληρώνονται τις Κυριακές και μάλιστα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και προαιρετικά το ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΓΑΠΗΣ, τα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά. Απόψε στις 21.30; Προβάλλεται η ταινία «Τέλειοι ξένοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά