Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μια γυναίκα φάντασμα στην… Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

Η επόμενη προγραμματισμένη ταινία είναι ένα ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕMΕΣ προβάλλουν στα πλαίσια του αφιερώματός τους Μεταμοντέρνο αμερικανικό νουάρ τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 21:30 στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ (Σαρανταπόρου 4 - Βασιλέως Γεωργίου, τηλ. 2310828642) το ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ του Ρόμπερτ Σιόντμακ Η γυναίκα-φάντασμα (ΗΠΑ, 1944, ασπρόμαυρη, 87’). Η υπόθεση; Ένας άντρας γυρνάει από τον πόλεμο και κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας του. Μεταξύ αυτών που θα τον βοηθήσουν είναι και μια κοπέλα.

Παίζουν: Φρανσό Τόουν, Έλα Ρέινς, Άλαν Κέρτις, Τόμας Γκόμεζ.

Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, του οποίου έντυπη ανάλυση θα διανεμηθεί στους θεατές, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο σεμινάριο για τον κινηματογράφο θα είναι: Το σινεμά του Σιόντμακ και των άλλων Ευρωπαίων δημιουργών στις ΗΠΑ.

Υ.Γ. Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 21.30 η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕΜΕΣ προβάλλουν στα πλαίσια του ίδιου αφιερώματος το πολιτικό θρίλερ του Τζον Σλέσιντζερ Ανθρωποκυνηγητό (1976).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Βαρί κλίμα για τις δηλώσεις Παπανώτα για τη βία κατά των γυναικών (VIDEO)
Είχε πει ότι η γυναίκα στην Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται,...
ΣΥΡΙΖΑ: Βαρί κλίμα για τις δηλώσεις Παπανώτα για τη βία κατά των γυναικών (VIDEO)
Σκιάθος: Είδε τους λιμενικούς και παρέδωσε μόνος του ναρκωτικά που είχε πάνω του
Δήλωσε περιστασιακός χρήστης και καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου
Σκιάθος: Είδε τους λιμενικούς και παρέδωσε μόνος του ναρκωτικά που είχε πάνω του