Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας η “8η ΗΠΕΙΡΟΣ” του Γιώργου Ζώη

Η τρίτη μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη σε ειδική προβολή

 Παγκόσμια πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας, θα κάνει η ταινία “8η ΗΠΕΙΡΟΣ”, η τρίτη μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, ως special screening στο τμήμα Orizzonti.

Ο αναγνωρισμένος Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει για τέταρτη φορά στο Φεστιβάλ Βενετίας. Έχουν προηγηθεί το πολυβραβευμένο Casus Belli το 2010, οι “Τίτλοι Τέλους” που απέσπασαν το βραβείο καλύτερης ευρωπαικής ταινίας από την Ευρωπαική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2012 και τέλος το πολυσυζητημένο Interruption που έκανε την πρεμιέρα του στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας το 2015 και συνεχίζει ακόμη την φεστιβαλική του πορεία (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου).

Στο φεστιβάλ θα βρίσκεται επίσης ο Γιώργος Ζώης και με την ιδιότητα του μέλους της κριτικής επιτροπής “Lion of the Future” που θα βραβεύσει την καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ταινία  από όλα τα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ (Επίσημο Διαγωνιστικό και ανεξάρτητα και παράλληλα τμήματα).Όσο για την υπόθεση της ταινίας; Σε ένα βουνό της Λέσβου υπάρχει μια παλιά, εγκατελειμένη χωματερή με δυο μεγάλους κρατήρες. Οι κρατήρες είναι πλημμυρισμένοι από χιλιάδες σωσίβια που ξεχύνονται στο χώμα. Ένας εργάτης είναι ο μοναδικός κάτοικος αυτού του απόκοσμου μέρους που μοιάζει με έναν εξωγήινο πλανήτη.

Παραγωγή SQUAREDSQUARE, σε συμπαραγωγή με: MILD, FALIRO HOUSE, FOSS PRODUCTIONS, AUTHORWAVE, MILK AUDIO, COSMΟΤΕ TV. Με την υποστήριξη του ΕΚΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους