Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η «Ρώσικη Επανάσταση» στη σκηνή του ΚΘΒΕ

Άρχισαν οι πρόβες για τη νέα παραγωγή που θα σκηνοθετήσει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις

 Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στη δίνη της επαναστατικής ορμής για την αλλαγή του κόσμου επιχειρεί η παράσταση «Ρώσικη Επανάσταση» σε σκηνοθεσία και δραματουργία Τσέζαρις Γκραουζίνις που θα δούμε στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου από τις 25 Οκτωβρίου 2017. Οι πρόβες ήδη άρχισαν για αυτή τη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το ξέσπασμα της Επανάστασης, θα δείτε μια σύγχρονη παράσταση για την «πίστη», μέσα από τα μάτια του ρηξικέλευθου Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο οποίος μας έχει κερδίσει με την σκηνοθεσία του στην τραγωδία «Επτά επί Θήβας» που περιοδεύει αυτό το διάστημα σε θέατρα της χώρας.

Στην «Ρωσική Επανάσταση Βοηθός σκηνοθέτη θα είναι η Αθηνά Σαμαρτζίδου και την Οργάνωση παραγωγής έχει αναλάβει η Αθανασία Ανδρώνη. Στους ρόλους θα δούμε τους ηθοποιούς: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Έφη Δρόσου, Γιάννης Καραμφίλης, Ζωή Λύρα, Ιφιγένεια Μακρή, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ιωάννης Μαστρογιάννης, Μάριος Μεβουλιώτης, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Άγγελος Νεράντζης, Χρίστος Νταρακτσής, Χρήστος Παπαδημητρίου, Τίμος Παπαδόπουλος, Νίκος Ράμμος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Αναστάσιος Ροδοβίτης, Ρέα Σαμαροπούλου, Γιάννης Τσάτσαρης, Μαρίνα Τσελεπή, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Μίλτος Τσιάντος, Σαμψών Φύτρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ