Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αποδράσεις εντός πόλης σε δύο θερινούς κινηματογράφους

Το πρόγραμμα των προβολών αυτή την εβδομάδα τους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Κάτι παραπάνω από δροσιά και διασκέδαση προσφέρουν οι προβολές που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στους θερινούς του κινηματογράφους «Άλσος» και «Παράδεισος», συνιστώντας μια δίωρη απόδραση για όσους δεν βρίσκονται σε κάποια παραλία, αλλά παραμένουν «εντός των τειχών»...

Την εβδομάδα του 15αύγουστου, στις 9 μ.μ., οι ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά από Δευτέρα 14 Αυγούστου, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, είναι «Η Οδύσσεια/L'odyssée» του Ζερόμ Σαλ, που δίνει στον θεατή μια άλλη ματιά στην μοναδική διαδρομή της ζωής του Ζακ Κουστώ και η «Καλή Σύζυγος/Dobra Žena» της Μιριάνα Καράνοβιτς, που κουβαλά σημαντικά διδάγματα ζωής και αρκετά διεθνή βραβεία στις αποσκευές της.

Με τις παραπάνω προτάσεις ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προσκαλεί τους θεατές στο Σινέ Άλσος στη Δ.Ε. Συκεών και το Σινέ Παράδεισος στη Δ.Ε. Νεάπολης, δίνοντας άλλο χρώμα στις θερμές νύχτες που μας περιμένουν, δηλώνοντας πάντοτε πίστη σε αυτή την αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

► «Η Οδύσσεια/L'odyssée» (Σινέ «Παράδεισος» 14 - 16/8 - Σινέ «Άλσος» 17 - 20/8)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζερόμ Σαλ

ΠΑΙΖΟΥΝ : Λαμπέρ Γουίλσον, Οντρέ Τοτού, Πιέρ Νινέ, Μάικλ Μπάντρεντ, Κλόε Χίρσμαν, Λοράν Λουκά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 122΄ (Άνω των 13)

ΘΕΜΑ: ο Ζακ, παντρεμένος με τη Σιμόν, πατέρας δυο μικρών αγοριών, κάτοικος της γαλλικής Ριβιέρας, παρασημοφορημένος από την αεροπορία, εφαρμόζει ένα σύστημα αυτόνομης κατάδυσης με μπουκάλες και, έτσι εξερευνά τον βυθό και το θαλάσσιο οικοσύστημα αποτυπώνοντάς το με την κάμερα. Στην πορεία αποκτά το δικό του πλοίο, την Καλυψώ, κι αρχίζει, με κάθε του ταξίδι, να γίνεται όλο και πιο διάσημος και, ταυτόχρονα, όλο και πιο φιλόδοξος και τολμηρός. Αυτή του η αξιοθαύμαστη μονομανία, που, περνώντας στην τηλεόραση άλλαξε για πάντα τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τη θεώρησή της, παρέσυρε σα θύελλα τις ζωές της οικογένειάς του, στιγματίζοντας τους γιους του με αναπόφευκτα συναισθήματα ανταγωνισμού.

► «Καλή Σύζυγος/Dobra Žena» (Σινέ «Άλσος» 14 -16/8 - Σινέ «Παράδεισος» 17 - 20/8)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιριάνα Καράνοβιτς

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μιριάνα Καράνοβιτς, Μπόρις Ισάκοβιτς, Μπόγιαν Νάβογιεκ, Γιάσνα Ντούρισιτς, Ξένια Μαρίνκοβιτς

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 94′ (Άνω των 13)

ΘΕΜΑ: Η Μιλένα είναι μια μέσης ηλικίας μητέρα και νοικοκυρά, που ζει μια τακτοποιημένη ζωή στα προάστια του Βελιγραδίου. Όταν δεν έχει πρόβα στην τοπική χορωδία, περιποιείται τον εαυτό της, ετοιμάζει το φαγητό για όλους, κάνει έρωτα με τον σύζυγο της και δεξιώνεται τους φίλους της οικογένειας και γενικά προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την βολική ζωή της μεσοαστούς νοικοκυράς και την ιδιότητας ως καλή συζύγου. Όμως μια ξεχασμένη βιντεοκασέτα που έχει σχέση με το παρελθόν του συζύγου της θα ανατρέψει όλες τις βεβαιότητές της, θα την κάνει να επανεξετάσει ολόκληρη την ζωή της και θα την αναγκάσει να πάρει αποφάσεις που θα συνταράξουν τις ζωές όλων. Αρκετά βραβεία από πολλά καταξιωμένα φεστιβάλ του κόσμου.

ΣΙΝΕ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»: Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη – Τηλ.: 2310.631700

ΣΙΝΕ «ΑΛΣΟΣ»: Συκιές, Δενδροφυτεία – Τηλ.: 2310.200190

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 9.00 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 5 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ