Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δράμα από την Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

Η επόμενη προβολή έχει οριστεί για τις 21/8

 Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕMΕΣ προβάλλουν ως άνοιγμα του νέου αφιερώματός τους Καθώς κυλούν τα δάκρυά μας τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 21:30 στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ (Σαρανταπόρου 4 - Βασιλέως Γεωργίου, τηλ. 2310828642) το αριστουργηματικό δράμα του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς «Ξαφνικά, πέρσι το καλοκαίρι» (ΗΠΑ, 1959, ασπρόμαυρη, 114’) από το ομώνυμο θεατρικό του Τένεσι Γουίλιαμς. Η υπόθεση; Μετά τον θάνατο ενός νεαρού, η μητέρα του ζει απομονωμένη στα παράξενα φυτά του γιου της, αρνούμενη να δεχτεί την πραγματικότητα γύρω απ’τις συνθήκες θανάτου του. Κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί αλλά το περσινό καλοκαίρ δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του. 

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ, Άλμπερτ Ντέκερ, Μερσέντες ΜακΚέιμπριτζ.

Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, του οποίου έντυπη ανάλυση θα διανεμηθεί στους θεατές, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο σεμινάριο για τον κινηματογράφο θα είναι: Ο χώρος, ο χρόνος και το συναίσθημα στην ταινία του Μάνκιεβιτς.

Υ.Γ. Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 21.30 η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕΜΕΣ προβάλλουν στα πλαίσια του ίδιου αφιερώματος το δραματικό νουάρ του Τζορτζ Κιούκορ Εφιάλτης (1944).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ