Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Στο Μέγαρο Μουσικής το Reworks Agora

Με αυτό ανοίγει στις 13/9 η αυλαία για το φετινό Reworks

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Με το Reworks Agora που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ανοίγει και φέτος το Reworks Festival.

Περιλαμβάνει συζητήσεις, παρουσιάσεις και προβολές με στόχο να εμπνεύσουν ένα κοινό μελλοντικό όραμα για τη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη τους στην Ελλάδα, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την συναυλία του Hauschka.

 «“Αγορά” στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ο χώρος συνάθροισης, το μέρος όπου οι ελεύθεροι πολίτες συγκεντρώνονταν και έβρισκαν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα και αυτό ακριβώς το Reworks Agora στοχεύει να γίνει. Το μέρος όπου με εμπροστοβαρή σκέψη θα προσεγγίζει το μελλοντικό όραμα για τη δημιουργικότητα, στο οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύπτει καινοτόμα θέματα, πρωτοβουλίες, πρωτοποριακούς καλλιτέχνες και να ενημερώνεται για εξελίξεις σχετικές με την μελλοντική ανάπτυξη της πολιτιστικής βιομηχανίας», αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

2030: What's next?

Και εξηγούν: «Η απουσία άμεσης αναφοράς στο ρόλο του πολιτισμού στα κείμενα τόσο της UNESCO όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης «2030 Ατζέντα για Βιώσιμη Ανάπτυξη» άνοιξε τη συζήτηση για το πως μπορούμε να επιτύχουμε ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τα πνευματικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Ωστόσο, από τις δημιουργικές πόλεις μέχρι την πολιτιστική κληρονομιά, ο πολιτισμός αποτελεί κινητήριο μοχλό και βασικό παράγοντα τόσο των οικονομικών όσο και των κοινωνικών παραμέτρων για συνεχή ανάπτυξη.

Ο κόσμος, όπως τον γνωρίζουμε, αλλάζει και το ίδιο κάνει και ο ρόλος του πολιτισμού. Ως άτομα και μέλη οργανωμένων συνόλων είμαστε πιο συνδεδεμένοι από ποτέ, η τεχνολογική πρόοδος έχει επιταχύνει τη δημιουργία μοναδικών πολιτιστικών οικοσυστημάτων, καινοτομίες προερχόμενες από τους πολίτες γίνονται καταλύτης για μία στροφή προς μια πιο συμμετοχική κοινωνία και ο πολιτιστικός ακτιβισμός δεν υπήρξε πιο επίκαιρος. Κατά τη διάρκεια του Reworks Agora 2017, με την παρουσία καλλιτεχνών και ειδικών, θα διερευνήσουμε τάσεις, οράματα και σενάρια και θα εντοπίσουμε τους κινδύνους και τις ευκαιρίες για ένα βιώσιμο αύριο μέσω του πολιτισμού.

Το 2017 το Reworks Agora στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα We Are Europe και με χαρά υποδέχεται το European Lab από τη Λυών της Γαλλίας και το Insomnia Festival από το Τρόμσο της Νορβηγίας τα οποία θα επιμεληθούν μέρος του φετινού προγράμματος.

Το Reworks Αgora με χαρά επίσης ανακοινώνει την συνεργασία του με το re:publica Thessaloniki, με το οποίο πέρα από τη διοργάνωση ενός κοινού πάνελ, θα προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό της Θεσσαλονίκης να παρευρεθεί και στις δύο διοργανώσεις με ένα συνδυαστικό εισιτήριο σε ειδική τιμή.

Το Reworks Agora θα ολοκληρωθεί με την συναυλία του πρωτοποριακού πιανίστα και συνθέτη Volker Bertelmann, ή Hauschka όπως είναι ευρύτερα γνωστός. Έναν μουσικό που έφερε μια νέα διάσταση στην τεχνική του προετοιμασμένου πιάνου και έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις συνθέσεις του με αποκορύφωμα την υποψηφιότητά του για το Όσκαρ μουσικής για την ταινία Lion το 2017».

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Eισιτήρια: https://goo.gl/oAypHP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ