Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Γιορτή

Σήμερα Σάββατο 19 και αύριο Κυριακή στις 20:30 στο Δημοτικό Σχολείο στο Κάτω Σχολάρι έχουνε γιορτή! Τι γιορτή; Σταφυλιού! Ευκαιρία να το επισκεφθείτε και να γευτείτε λιχουδιές αλλά και να δοκιμάσετε κρασί στην Παραδοσιακή τοπική γιορτή που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Θέρμης Δρώμενα που πραγματοποιεί ο δήμος Θέρμης.

Εικαστικά

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου "Το Κοράκι του Εντγκαρ Άλλαν Πόε", στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη. Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου έως και το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, το βιβλιοπωλείο θα λειτουργεί καθημερινά 9.00-15.00 (εκτός Κυριακής). Επιστροφή στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017.

-Έως τις 25/8/2017 φιλοξενεί η ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Τσιμισκή 52, τηλ 2310 240416) την έκθεση «REM-Brand Name |Η Γνησιότητα του Καλλιτέχνη». Συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες

Το  Rem-Brand Name Project είναι ένα ανεξάντλητο παιχνίδι ανάμεσα στην υποκειμενικότητα και αυθεντικότητα της φήμης ενός καλλιτέχνη, ανάμεσα στην ανωνυμία και την προσδοκούσα φημολογία ! Με αφορμή το αυτό-πορτρέτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνηθούν στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τι συνδιαμορφώνει, το έργο ή τον καλλιτέχνη; Αντισταθμίζει την  παράδοση και υποστηρίζει την υπεραξία, ή υποτροπιάζει τον καταναλωτικό κόσμο; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό; Η έκθεση προτείνεται προσδοκώντας σε μια βιωματική σχέση με την ακαταλληλότητα της ανταλλακτικής αξίας του έργου τέχνης.

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00.

-Φιλοξενούμενη φωτογραφική έκθεση η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδος, με τη συμμετοχή των ΕΦΑ Λάρισας και Ξάνθης και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος με τίτλο "Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην κοινωνία".

Το φωτογραφικό υλικό που αντλήθηκε από το αρχείο των Εφορειών Λάρισας και Ξάνθης, παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες με κεντρικό θέμα την εργασία των υπαλλήλων στις παραπάνω Εφορείες.

Η έκθεση φιλοξενείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Δείτε δωρεάν στο Θερινό Σινεμά "Τζένη Καρέζη" της Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά, την ταινία «Ο πολικός αρκούδος και οι ανίκητοι». Έναρξη 21.00.

Μπάνιο στη θάλασσα

Ο καιρός το επιτρέπει, οπότε τι καλύτερο από μια βουτιά σε μια παραλία! Αν πάρετε εφόδια από το σπίτι, μπορείτε να επιλέξετε μια κοντινή παραλία για να δροσιστείτε. Αν είστε και άνεργοι (με ενεργή κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ) δεν πληρώνετε και εισιτήριο στον ΟΑΣΘ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ