Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα 6 ελληνικά νησιά με μνημεία της UNESCO! (ΦΩΤΟ)

Ταξιδέψτε την Ελλάδα με οδηγό τα μνημεία της

Της Ευγενίας Κουτούβελα

Η επίσημη «καυτή περίοδος» των  διακοπών συνήθως κλείνει το κύκλο της μετά το πέρας του Δεκαπενταύγουστου, για αυτούς όμως που έχουν τη δυνατότητα και γνωρίζουν ότι αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για ξεκούραστες αποδράσεις προτείνουμε τα πιο ωραία μέρη της χώρας μας με παράλληλο πολιτιστικό ενδιαφέρον. O υδράργυρος συνεχίζει να είναι ανεβασμένος, υπέροχα δημοφιλή μέρη δεν είναι τόσο πολυσύχναστα και οι τιμές είναι πολύ καλύτερες! Ας ανακαλύψουμε λοιπόν την Ελλάδα μας μέσα από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας πιο δημιουργικοί και ανανεωμένοι. Άλλωστε τα οφέλη των διακοπών τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά!

Εμπλουτίστε τις διακοπές σας με επισκέψεις στα πολιτιστικά μνημεία της χώρας και απολαύστε τα ευεργετικά οφέλη των διακοπών!

Τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO στην Ελλάδα

Πάνω από 18 μνημεία UNESCO είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα σε υπέροχα μέρη με μαγευτική θέα και μας περιμένουν να τα επισκεφτούμε.

1. Σάμος, Βόρειο Αιγαίο (1992)

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας πόλης της Σάμου ή αλλιώς Πυθαγόρειο και ο ναός της Σάμιας Ήρας, που κοσμούν το λιμάνι της Σάμου,  συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας UNESCO το 1992.

Άποψη του ναού της Ήρας

2. Χίος, Βόρειο Αιγαίο (1990)

Η Νέα Μονή Χίου μαζί με τη  Μονή Δαφνίου και τη Μονή Οσίου Λουκά συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο το 1990 ως εξαιρετικά παραδείγματα Βυζαντινής Τέχνης με τα υπέροχα μωσαϊκά σε χρυσό φόντο, ενώ επίσης πληρούν όλα τα απαραίτητα αισθητικά και αρχιτεκτονικά κριτήρια.

Μονή Δαφνίου

Η Παναγία, λεπτομέρεια από την παράσταση της Σταύρωσης

3.Ρόδος, Δωδεκάνησα (1988)

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου συμπεριλήφθηκε στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς το 1988.

4. Πάτμος, Δωδεκάνησα (1999)

Το Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα μοναστηριακά συγκροτήματα στο Αιγαίο, ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO από το 1999 μαζί με το ιστορικό κέντρο της χώρας της Πάτμου και Σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου θεωρείται το μέρος στο οποίο ο Ιωάννης είδε τα οράματα τα οποία κατέγραψε στην Αποκάλυψη.

 5. Δήλος, Κυκλάδες, Αιγαίο Πέλαγος (1990)

Το νησί της Δήλου, παρά το ότι δεν ξεπερνάει τα 5km, είχε πολύ σημαντική θέση από την αρχαιότητα καθώς η Άρτεμης και ο θεός του ήλιου Απόλλωνας είχαν γεννηθεί εκεί.

6. Κέρκυρα, Ιόνιο Πέλαγος (2007)

Το 2007 συμπεριλήφθηκε η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO, αναγνωρίζοντας τα απαράμιλλης ομορφιάς, αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας Φρούρια και τα πανέμορφα καντούνια στα οποία μπορείτε να χαθείτε άφοβα.

Καλή σας διασκέδαση και καλές διακοπές!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη
Στις συνέργειες που θα βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί περαιτέρω το κομμάτι του τουρισμού αναφέρθηκαν φορείς της πόλης, αλλά και του επιχειρείν σε...
Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου
«Η Όλγα Κολιάτσου υπήρξε δημοσιογράφος που διακρίθηκε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης έναντι των συναδέλφων της»
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου