Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένας «Ερωτόκριτος» στη Μικρή Σκηνή Μονής Λαζαριστών

Τραγούδια του Πάρι Παρασχόπουλου από τον Δημήτρη Νικολούδη

Μια συναυλία, στην οποία θα παρουσιαστεί ένα ιστορικό άλμπουμ του συνθέτη Πάρι Παρασχόπουλου, ο «Ερωτόκριτος», που γράφτηκε στη δεκαετία του ’80 και στο οποίο τραγούδησαν οι Νίκος Παπάζογλου, Σωκράτης Μάλαμας, Σταύρος Ζιώγας, Αγγελική Λεμονή, Όλγα Αθανασιάδου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες βρεθούν στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.00. Στο ίδιο άλμπουμ έπαιξαν σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Δημήτρης Μυστακίδης και ο Κυριάκος Γκουβέντας. Αυτό το άλμπουμ κυκλοφόρησε πρόσφατα σε CD από τον Μετρονόμο.

Από τον Μετρονόμο, επίσης, επανακυκλοφόρησε το εξαντλημένο CD «Πανσέληνο Βλέμμα», ένας κύκλος τραγουδιών του Πάρι Παρασχόπουλου σε στίχους του ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου.

Αυτά θα ακουστούν σ’ αυτήν τη συναυλία με τη φωνή του Δημήτρη Νικολούδη, αλλά δεν θα είναι τα μόνα. Θα παιχτούν, ακόμα, τραγούδια από τα «Χνάρια», σε ποίηση Ανδρέα Παγουλάτου (ένα CD που κυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια και είναι εξαντλημένο), από την «Καταγωγή της νύχτας», σε ποίηση Χρίστου Μπράβου (άλμπουμ του 1987, εξαντλημένο), καθώς επίσης και άλλα τραγούδια από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού, τραγούδια Θεσσαλονικέων ποιητών και τραγούδια από το θέατρο.

Τέλος, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο μέρος από την επόμενη δισκογραφική δουλειά του Πάρι Παρασχόπουλου με τίτλο «Τα τραγούδια των φυλακισμένων γυναικών». Τους στίχους σ’ αυτά τα τραγούδια έγραψαν φυλακισμένες γυναίκες στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, από το 2010 έως το 2016. Πρόκειται για ένα project του συλλόγου «Ελλήνιον», που φέρει τον τίτλο «Έγκλειστες συναντήσεις», όπου τα μέλη του συλλόγου έκαναν μαθήματα γραφής και ανάγνωσης λογοτεχνίας σ’ αυτές τις γυναίκες, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία τεσσάρων ποιητικών συλλογών σε επιμέλεια Θεοδώρας Λειψιστινού.

Συμμετέχουν:

Μαρία Καργαδούρη (τραγούδι)

Σάκης Βαρβέρης (τραγούδι, τζουράς, κιθάρα)

Φίλιππος Κωσταβέλης (πιάνο)

Γιάννης Κολοβός (κοντραμπάσο)

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου:

10 €

Σημεία Προπώλησης:

- Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21

- Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα

- Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt

- Ηλεκτρονικά στο viva.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία