Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι θα δούμε στις παιδικές σκηνές της Θεσσαλονίκης

Οι παιδικές παραστάσεις του φθινοπώρου στην πόλη μας

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Αρχαιοελληνικοί μύθοι, βραβευμένα παραμύθια, διασκευές έργων, σύγχρονες ιστορίες, αλλά και πολυδιαβασμένα ελληνικά λογοτεχνικά κείμενα θα ζωντανεύσουν σε παιδικές παραστάσεις που θα ανεβούν σε σκηνές της πόλης μας. Ο κύριος Κιχ, η Αλίκη, ο Πήτερ, η Ελίζα και ο Μέλιος υπόσχονται να ταξιδέψουν τους μικρούς τους φίλους σε κόσμους γεμάτους ελπίδα και όνειρα. Το typosthes.gr σας παρουσιάζει μια πρώτη γεύση από τις παιδικές παραστάσεις του φθινοπώρου. Η τελική επιλογή είναι δική σας, αλλά και των παιδιών!

«Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων» στο Κολοσσαίον

 

Μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων είναι ο «Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», που θα ανεβεί στο Θέατρο «Κολοσσαίον» (Βασ.Όλγας 150, τηλ. 2310 834 996) από 30/9/2017(Κάθε Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία όλων των βαθμίδων),  έχοντας ήδη σημειώσει ρεκόρ εισιτηρίων, πάνω από 100.000 χιλιάδες θεατές στο Αθηναϊκό ανέβασμα στο θέατρο Badminton.

Πρόκειται για μια δουλειά με την υπογραφή του Μιχάλη Αδάμ στην παραγωγή, σε κείμενο του καταξιωμένου ποιητή Στρατή Πασχάλη και σε σκηνοθεσία και  χορογραφία της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου, που έρχεται πατώντας πάνω στα χνάρια της περσινής επιτυχίας «Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας».

Η υπόθεση δεν είναι άλλη από την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο ήρωάς μας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο.  Στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια -  θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα! Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μάχες, μίση, πάθη, φιλίες, έρωτες μα πάνω απ’ όλα λάμπει η αγάπη!

Ηλικίες: «Η παράσταση είναι ιδανική για κάθε ηλικία!», σημειώνουν οι συντελεστές της. 

«Η Παπλωματού» στο Αριστοτέλειον

 

Ένα κορίτσι με τα μαγικά του δάχτυλα φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Τι θα γίνει όταν θα του ζητήσει ένα από αυτά ο Βασιλιάς; Μπορεί να του διδάξει την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα κάνει όλους τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

Τις απαντήσεις θα τις πάρουμε στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν. Αμύνης 2 τηλ 231 026 2051) από την Κυριακή 1η Οκτώβρη, οπότε και θα γίνει η πρεμιέρα της παράστασης “Η Παπλωματού”, σε σκηνοθεσία και διασκευή Μαριάννας Τόλη.

«Οι πρωταγωνιστές χορεύουν, τραγουδούν και… αφηγούνται την υπέροχη ιστορία που είναι εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και Γκέιλ Μάρκεν. Μια παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά», αναφέρεται σε σημείωμα για την παράσταση.

Παίζουν: Λητώ Αμπατζή, Σωκράτης Μαϊδώνης, Κική Τσαλίκη, Κωνσταντίνα Χουλιάρα, Στρατής Ανούδης, Αρσένιος Γαβριηλίδης, Πασχάλης Αραμπατζής,

Νόνικα Μαλκουτζή, Μαρία Elbrus, Δήμητρα - Ιόλη Εξάρχου, Δημήτρης Ήλκος.

Πιάνο: Αχιλλέας Σοφούδης.

Παραστάσεις: από 1/10/2017 και Κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ. (και επιλεγμένα Σάββατα).

Είσοδος: 12 €, ανέργων 10 €(μόνο από το ταμείο με την επίδειξη κάρτας ανεργίας), οικογενειακό 10 €(4 άτομα και άνω).

Προπώληση (από το ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr): Γενική 10 €, οικογενειακό 9 €(4 άτομα και άνω).

Τηλέφωνο ταμείου: 2310 262 051. Κρατήσεις για σχολεία: 2310 250 303.

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία κρατήσεις στο 2310 250303. Ηλικίες: Από 3 ετών και πάνω.

«Μήνες» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

 

Από την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, στις 11:30 και κάθε Κυριακή ο Μικρός βορράς υποδέχεται το φθινόπωρο με τους «Μήνες», στον Πολυχώρο ΕΝΩ, στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη).

Κάθε μήνας του χρόνου φέρνει καινούργια καλούδια και η ομάδα αφιερώνει στον καθέναν μια διαφορετική παράσταση!

Με οδηγό το γνωστό παραμύθι «Οι μήνες», στο οποίο η κυρα-Καλή παινεύει τον κάθε μήνα για ό,τι καλό μπορεί να φέρει, τα παιδιά παίζουν παιχνίδια της αυλής, αναβιώνουν παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης, με ζωντανή μουσική και ήχους της φύσης από γνωστά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

Μια παράσταση που αλλάζει κάθε μήνα. Μια παράσταση για παιδιά από 3 ετών και πάνω.

Κείμενο: Γιάννης Βαρβαρέσος, Μιχαήλ Νικολάου, Σύλληψη ιδέας-έρευνα-επιλογή μουσικής: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Σκηνοθεσία: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Τάσος Ράτζος. Παίζουν: Γιάννης Βαρβαρέσος, Μιχαήλ Νικολάου, Αφροδίτη Νικολιουδάκη. Παραγωγή: Μικρός Βορράς.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα: 6945 260308 / 6985 858932.

Από 8/10/ 2017 και κάθε Κυριακή, στις 11:30. Είσοδος: 7€- Μειωμένο 5€. Ηλικίες: Μια παράσταση για παιδιά από 3 ετών και πάνω.

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στο Θέατρο Τ

 

Κέρδισε τις εντυπώσεις των μικρών θεατών, που είναι άλλωστε και οι πιο απαιτητικοί, και επιστρέφει στη σκηνή. Ο λόγος για την παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» που από τις 22/10 θα παίζεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Τ (Αλ. Φλέμινγκ 16) από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι, που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού πραγματοποιώντας πάνω από 150 παραστάσεις και τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Τι θα δείτε; «Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!».

Σημειώστε πως τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Σκηνοθεσία  Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ & Γιωργής Σφυρής. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Κρίκος, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου.

Παραστάσεις: Από 22/10/2017, και κάθε Κυριακή, στις 12:00

Είσοδος: 8 €. Προπώληση: www.gooddeals.gr . Κρατήσεις θέσεων: 2310 854333. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, με μειωμένο εισιτήριο των 5 €, κατόπιν συνεννόησης (Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6985028588). Ηλικίες: Από 2,5 έως 10 ετών. Ηλικίες: από 2,5 έως 10 ετών .

«Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών» στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ

 

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», παρουσιάζουν το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών» και την 1η Οκτώβρη (11.30 και 18.15, σημ. προηγήθηκαν παραστάσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε)στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ (Βασ. Όλγας & Παρασκευπούλου, τηλ. 2310 819 153)

Η υπόθεση; Το καράβι που μεταφέρει την μικρή Αλίκη στο μέρος που θα κάνει τις διακοπές της βυθίζεται. Η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας και για να επιβιώσει θα γίνει δασκάλα. Θα διδάξει στα ψάρια πως ζούνε οι άνθρωποι. Αυτά θα γίνουν εγωκεντρικά, φιλοχρήματα, πολεμοχαρή, θα αρχίσουν να μετρούν την αξία τους με βάση την αξία που έχουν στις ανθρώπινες αγορές. Κάπου εκεί θα βρεθούν όλοι τους αντιμέτωποι με μια τρομερή Πετραιολοκηλίδα! Θα μπορέσει η Αλίκη να κάνει τα ψάρια και πάλι ψάρια και να τους μάθει πως το χρήμα δεν είναι η μεγαλύτερη αξία της ανθρώπινης φύσης;

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Θωμά, (Δίδυμα φεγγάρια),Τζούλι Τσόλκα (Μπρούσκο), Βασίλης Γιακουμάρος ( Στο καλό γλυκειά μου συμπεθέρα,Μαύρα Μεσάνυχτα), Χρήστος Τριπόδης,(Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή)  Δημήτρης Ζωγραφάκης( Μαρία η Άσχημη), Φαίη Ψωμαδάκη,Χριστίνα Χρήστου.

Τιμές εισιτηρίων : 8 € γενική είσοδος. Προπώληση 7 € από το Ταμείο Θεάτρου (2310 819 153) και στο VIVA.GR.

«Η Σολομώντεια λύση» στο Αυλαία

 

Μετά την περσινή της επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, η «Η Σολομώντεια λύση» συνεχίζεται, και παρουσιάζεται φέτος στο Θέατρο Αυλαία (ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή) σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου.

Είναι βασισμένη στο κινέζικο έργο του 13ου μ.Χ. αιώνα, «Ο κύκλος με τη κιμωλία» απ’  όπου εμπνεύστηκε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ  το ομώνυμο αριστούργημά του.

Η ιστορία αναφέρεται στην μητρική αγάπη και κατά πόσο αυτή συνδέεται ή όχι με το αίμα. Δύο μητέρες διεκδικούν το ίδιο βρέφος. Ένας ιδιόρρυθμος  δικαστής θα δώσει μια λύση παρόμοια μ’ εκείνη του σοφού Σολομώντα: Βάζει το παιδί στην μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο «μητέρες»  να το τραβήξουν, πιάνοντάς το από το ένα χέρι η καθεμιά! Με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί ποια το αγαπάει πραγματικά και άρα δικαιούται να το έχει υπό την κηδεμονία της.

Παίζουν: Χρήστος Γκουτσίδης, Δημήτρης Δάγκαλης, Αναστασία Θεοδώρου, Ελένη Χρυσομάλλη. Φιλική συμμετοχή: Βαλάντης Γαργάνης, Χριστόφορος  Χριστοφορίδης. Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρία.

Πρεμιέρα: 23 Σεπτεμβρίου 17.00 και κάθε Σάββατο στις 17.00. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία. Τηλ επικοινωνίας: 2310237700.

Εισιτήρια: 10€, 8€ μειωμένο (παιδικό, πολυτέκνων, φοιτητικό, άνω των 65) .Ηλικίες: Από 2,5 έως 16 ετών. 

                                                                                       

 «Ελίζα» στο Βασιλικό Θέατρο

«Η πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα κορίτσι έξυπνο, γενναίο, πεισματάρικο, δυναμικό, ένα κορίτσι που δεν φοβάται να περιμένει και να αγαπάει. Ένα κορίτσι που αγωνίζεται για τα πιστεύω της και τον έρωτά της. Ένας καπετάνιος γένους θηλυκού.

Ένας άντρας με κίτρινο σκουφί. Μια κερασιά. Ένας παπαγάλος. Ένα τρελό πλήρωμα από άντρες. Η περιπέτεια αρχίζει και έχει όνομα: Ελίζα!».

Περισσότερα θα μάθουμε από τις 12 Νοέμβρη οπότε και η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει το έργο έργο «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου στο Βασιλικό Θέατρο (Λεώφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Παίζουν: Μαριάννα Πουρέγκα, Θάνος Φερετζέλης, Γιώργος Σφυρίδης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Δημήτρης Καρτόκης, Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Αλέξανδρος Κωχ. Μουσικοί επί σκηνής: Γιάννης Αμπεριάδης, Γιάννης Οικονόμου

Είσοδος: Γενική 10 €, Σχολικό 6 € (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση), Ομαδικό 7€ (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση).

Οικογενειακό: Ισχύει για τις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής. Προσφέρεται ένα εισιτήριο ατελώς για τον έναν από τους δύο ενήλικες συνοδούς.

Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη - Παρασκευή:  10.30. Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος www.ntng.gr Τ. 2015 200 200.

 Ηλικίες: Από 4 έως 12 ετών. 

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο Ολύμπιον

Αγαπημένο ανάγνωσμα για πολλά παιδιά, αλλά και για μεγάλους, έχει υπάρξει το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα». Αυτό θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017 – 2018 στο θέατρο «Ολύμπιον» (Πλ. Αριστοτέλους 10 , Φεστιβάλ Κίν/φου Θεσσαλονίκης).

Το εμβληματικό αυτό μυθιστόρημα, μέσα από τις γλαφυρές περιγραφές και την αυθεντική γλώσσα του μας μιλά για τον Μέλιο, ένα αγόρι που παρά τις αντιξοότητες που συναντά στην πορεία του, κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να μάθει γράμματα, να πάει στο σχολείο, να μορφωθεί. Η δίψα του παιδιού για μάθηση θα το φέρει αντιμέτωπο με την αδικία και το δίκιο, την καλοσύνη και την κακία, τη φιλία και την έχθρα, την αγάπη και το μίσος. Ο Μέλιος με παντοτινούς συνοδοιπόρους του τα βιβλία θα αναζητήσει την ανθρωπιά όπου κι αν βρίσκεται.

Παραστάσεις θα δοθούν και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία και με οργανωτική υποστήριξη Δήμων και τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, κοστούμια – εικαστικά Χρήστου Μπρούφα, κίνηση – χορογραφία Ιωάννας Δεμερτζίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριλένη Κουζού, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Πέτρος Παπαζήσης, Κατερίνα Πλεξίδα, Ευτυχία Σπυριδάκη. Ηλικίες: Για μικρούς και μεγάλους .

Πληροφορίες : 6977 445161 &  2310 222299. 

Στο Θέατρο Φαργκάνη

 

Τέσσερις διαφορετικές παιδικές παραστάσεις θα φιλοξενήσει το Θέατρο Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10, Τηλέφωνο 231 020 8007): «Πήτερ Παν» (στις 1 και 8/10 ώρα 11.30 πμ), «Ο θησαυρός του βιβλιοπόντικα» ( από Κυριακή 15/10 και Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.), «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων» (από Κυριακή 8/10 και Κάθε Κυριακή στις 3:00μ.μ.) και «Μετά το γάμο της Χιονάτης» ( από Σάββατο 4/11 και Κάθε Σάββατο στις 6:00μ.μ.).

«Πήτερ Παν»

Την ιστορία του Πήτερ Παν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει, και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο 2ο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί, θα ανεβάσει το «Θέατρο του Βορρά». Εκεί θα συναντήσουμε την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χούκ με τους πειρατές του. «Περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ χιούμορ. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και πολύ πολύ τραγούδι «, αναφέρουν οι διοργανωτές. Τα υπόλοιπα; Στην σκηνή!

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Αγγελική Κωστάκη, Γιάννης Τσιακμάκης, Μαριλένα Πιστέντη, Δέσποινα Σαρόγλου και Μάρι Χεκιμιάν.

Είσοδος: 8 € προπώληση(από το ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART και στα ), 10€ στο ταμείο.

Ο Βιβλιοπόντικας, για 1η φορά στο σανίδι

Ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών ο Βιβλιοπόντικας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και παρέα με τους αγαπημένους του Τίτα Γραβιέρα, τον Μίμη Κασεράκη, τον Χαρτοπόντικα, τη Θεία Μοτσαρέλα αλλά και την γατούλα Φιλαναγνωσία, ξεκινά για να ανακαλύψει τον πιο μαγικό Θησαυρό! Και όλα αυτά από το Θέατρο του Βορρά και η εταιρεία Kolossaion Productions, που ενώνουν φέτος το Χειμώνα τις δυνάμεις τους μας καλωσορίζουν στο πιο τρελό κυνήγι Θησαυρού.

Η υπόθεση; Ένας παλιός θρύλος λέει ότι το πρώτο κορίτσι σε κάθε γενιά της οικογένειας της Τίτας Γραβιέρας είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, αρκεί ο πατέρας του να ανακαλύψει τον θησαυρό που του ταιριάζει. Ο Βιβλιοπόντικας λοιπόν, μόλις απoκτά τρίτο παιδάκι, κοριτσάκι, πρέπει να ψάξει να βρει τον θησαυρό του! Ξεκινά την αναζήτηση από τη Βιβλιοθήκη! Ένα θεότρελο κυνήγι θησαυρού, στο οποίο όλοι οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών θα βοηθήσουν τον Βιλιοπόντικα να βρει τον Θησαυρό…

Κείμενο: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Θεατρική Διασκευή - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Ανθίδου,  Άννα Θωϊδου, Μαρίνος Καρπούζας, Ειρήνη Μούγιου.

Είσοδος:  10€(ενηλίκων), 8 €(παιδικό), ειδικές τιμές για γκρουπ. Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία. Προπώληση από το Φραγκάνη και στα Καταστήματα Seven Spots, Media Markt, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876.

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

 

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» σε Διασκευή-Σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη από το "Θέατρο των Παιδιών" μετά τις παραστάσεις της στην Αθήνα έρχεται και στην πόλη μας.

Ο Αδάμης έχει διασκευάσει τα δύο βιβλία του Λιούις Κάρολ: «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα από τον Καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί» και τα μεταφέρει σε ένα έργο. Βλέποντάς το τα παιδιά θα μάθουν για τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης. Κεντρικοί ήρωες;  Ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ , ο Καπελάς με την Κάμπια , η Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, ο Χάμπτι Ντάμπτι που δίνει καινούριο δικό του νόημα στις λέξεις, τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Διασκευή –Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Βατικιώτης, Ηλίας Καπούλας, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Μαρία Λαφτσίδου, Ανδρέας Μαυρίδης, Κορνηλία Προκοπίου, Νίκος Τσολερίδης.

Γενική είσοδος : 10 €, άνεργοι με επίδειξη κάρτας ανεργίας 8 €. Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία, για κρατήσεις στο Τηλ. 6972442996. Πληροφορίες στο Τηλ. 6949903633.

«Μετά το γάμο της Χιονάτης»

Τι συνέβη στην Χιονάτη μετά τον πριγκιπικό της γάμο; Θα το μάθουμε στην νέα διαδραστική παράσταση που ετοιμάζει το Θέατρο Λαμπιόνι με τίτλο «Μετά το γάμο της Χιονάτης» που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Ετοιμαστείτε να δείτε μια «ξεκαρδιστική “συνέχεια” του γνωστού παραμυθιού σε μια προσπάθεια για αλλαγή κι ανεξαρτησία, ανατροπή και ελευθερία σε μια προσδοκία διαφυγής από την καθημερινότητα».

Συγγραφέας: Μαρία Κίτρα, Σκηνοθέτης: Αννίτα Γκαϊτατζή. Παίζουν: α) διανομή: Αστέρης Αναστασιάδης. Μαρία Χειμώνα, Μαρία Μερετσίδου

β)Διανομή:  Μαρία Μωραϊτοπούλου, Νίκος Τσολάκης, Σοφιανός Περεσίδη

 

Κουκλοθέατρο στην ΧΑΝΘ

 

Συνεχίζει και φέτος τις παραστάσεις του το Κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ (Πλατεία ΧΑΝΘ- εντός του κτιρίου της ΧΑΝΘ, Τηλ. 2310 941843 (εργαστ) και 6936 98 51 71). Από την 1η Οκτώβρη και κάθε Κυριακή του Οκτωβρίου στις 12.00 θα παρουσιάζει με χειροποίητες κούκλες παράσταση «Το πάρτι στο δάσος και ο λύκος».

Όπως αναφέρει η Λίτσα Μπίτιου σε σημείωμά της πρόκειται για: «Μια εμπνευσμένη ξεκαρδιστική κωμωδία για τα παιδιά. Η συγκεκριμένη ιστορία του λύκου που δεν καλέστηκε στο πάρτι από τα υπόλοιπα ζώα, θα προσφέρει στα παιδιά όχι μόνο γέλιο, πολύ γέλιο αλλά και ερεθίσματα, που θα τα εμπλουτίσουν συναισθηματικά και νοητικά. Κύρια θα συντελέσει ώστε το παιδί να ξέρει πώς να βιώνει το φόβο, τις απαγορεύσεις, τις νοοτροπίες μέσα στην κοινωνία στην οποία ζει.

Οι κακοί λύκοι βρίσκονται στο μυαλό μας και με το μυαλό μας μπορούμε να τους νικήσουμε, εκπαιδεύοντας το».

Ερμηνεία – Κατασκευές κούκλων, σκηνικών: Λίτσα και Χριστίνα Μπήτιου

Είσοδος: € 6. Παραστάσεις για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς δίνονται καθημερινή πρωινές ώρες κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, τηλ. 6936985171. Ηλικίες: Από 2 ετών και πάνω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις
Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν για άλλη μια σεζόν με θετικό πρόσημο, αναφέρει ο Αλέξανδρος Βασιλικός
ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις