Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχεται ένα 3ήμερο γεμάτο μουσική ελεύθερο για όλους!

Το 6o Φεστιβάλ Ανοιχτής Έκφρασης & Δημιουργίας έχει ετοιμάσει εκδηλώσεις με επίκεντρο τη μουσική

Το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας ‘ΚΟΘ Underground’ αποτελεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, που ξεκίνησε με σκοπό να αναδείξει την αξία της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο χώρο του πολιτισμού και να τονίσει τη σημασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη θεραπεία και την επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων των θεραπευτικών κοινοτήτων.

Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα σταθερό σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και ένα γνώριμο πεδίο αλληλεπίδρασης των καλλιτεχνών με το κοινό. Το 6ο πλέον ‘ΚΟΘ Underground’ που θα γίνει 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2017, στο BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία), φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο ένα προορισμό της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, αλλά και μία αφετηρία διεύρυνσης συνεργασιών, με σκοπό να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό του ρόλο. Σε αυτό το πλαίσιο συμπορεύεται με την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης και ανοίγει έναν ενδιαφέροντα διάλογο των μουσικών με τους εικαστικούς καλλιτέχνες αποδεικνύοντας στην πράξη τη δύναμη των πολιτιστικών συνεργειών με στόχο την εξωστρέφεια και την επικοινωνία.

Το φετινό τριήμερο θα προσφέρει πολλή και καλή μουσική, μαζί με εικαστικά και θέατρο, ενώ οι δράσεις για παιδιά βρίσκονται όπως πάντα σε πρώτο πλάνο. Η θεματική των φετινών εκθέσεων, αλλά και άλλων δράσεων, αφορά το προσφυγικό ζήτημα. Η υλοποίηση των δράσεων αυτών κατέστη δυνατή με τη συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του ΙΑΤΑΠ, της «Άρσις» και της «Αλκυόνης».

Ξεχωριστού ενδιαφέροντος καινοτομίες αποτελούν φέτος το πολυπολιτισμικό πάρτι με μουσικές του κόσμου την Παρασκευή το βράδυ, καθώς και το πρωτότυπο μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα της Κυριακής με παιδιά προσφύγων και όχι μόνο. Special guest ο αγαπημένος τραγουδοποιός Μανώλης Φάμελλος που θα μας προσφέρει ένα μαγικό Σαββατόβραδο με την κιθάρα του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ.

Συνδιοργάνωση:

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ιθάκη,

Συνεργαζόμενοι φορείς:

6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR Greece)

IΑΤΑΠ (Ινστιτούτο Ανάπτυξης Τεχνολογίας Ανθρώπινων Πόρων)

Άρσις: Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Κέντρο Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη»

Έναρξη Live Acts:

Παρασκευή 29/9 στις 18:00

 Σάββατο 30/9 στις 18:30

Κυριακή 1/10 στις 11.00.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ