Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Στις 12 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα Θεσσαλονίκη) το Δίκτυο Ναυαρίνο υποδέχεται τους σκιτσογράφους της εφημερίδας «Η Καθημερινή» κ.κ. Ηλία Μακρή, Ανδρέα Πετρουλάκη και Δημήτρη Χαντζόπουλο για μια δημόσια συζήτηση με θέμα «Σκιτσάροντας την επικαιρότητα στην εποχή των μνημονίων». Στη μοναδική αυτή συνάντηση, οι τρεις σκιτσογράφοι μιλούν για την πορεία και το έργο τους, τη σχέση τους με την πολιτική και τους πολιτικούς, τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές της δράσης τους αλλά και για την Ελλάδα της κρίσης και του μέλλοντος.

Για παιδιά

Το Kids of Tomorrow Festival (KIDOT) είναι ένα διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ, μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, μια συνάντηση ψυχαγωγίας, έκφρασης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο. Διεξάγεται απόψε και αύριο στο Δημαρχείο της πόλης μας τις ώρες 10.00-22.00. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη καθώς και η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά εργαστήρια και τις παράλληλες δράσεις. Η συμμετοχή σε όσες δραστηριότητες έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων θα γίνεται είτε με προεγγραφή είτε απευθείας με εγγραφή στο χώρο της εκδήλωσης (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις).

Ο Σύλλογος Μουσικών της ΚΟΘ, το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη και το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της ΚΟΘ διοργανώνουν, 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2017 στο Block33, το 6ο Φεστιβάλ ΚΟΘ-UNDERGROUND, μια πλατφόρμα επικοινωνίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία γνωριμίας της πόλης με το έμψυχο δυναμικό της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και τις επιπλέον καλλιτεχνικές εκφράσεις του. Σήμερα εκδηλώσεις από τις 18.30, αύριο από τις 11 το πρωί.

-Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί για μια ακόμα χρονιά τη θεσμοθετημένη γιορτή "Τα Τουμπιώτικα", από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού.

Οι 4ήμερες φετινές πολυθεματικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Γιορτή Νεολαίας με την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών, πάρτυ για την νεολαία, δύο λαϊκές συναυλίες η μία εκ των οποίων ένα αφιέρωμα στην Αρλέτα, μία 3ωρη γιορτή την Κυριακή το πρωί με ένα ποικίλο διαδραστικό πρόγραμμα με διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις και άλλες θεματικές δραστηριότητες για τα παιδιά όλων των ηλικιών και το "2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών" ένα σεργιάνι στην παράδοση με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων από την Κεντρική Μακεδονία και την Τούμπα, που θα μας παρουσιάσουν χορούς και δρώμενα από όλη την Ελλάδα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Θεατράκι του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού.

Απόψε:

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την συνοδεία παραδοσιακής  ορχήστρας.

17:30  Έναρξη - Χαιρετισμοί

18:00  πρόγραμμα:

“Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ” πολιτιστικός σύλλογος Κλειδιού Ημαθίας

Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου

“ΣΚΟΥΤΕΡΝΑ” Πολιτιστικός σύλλογος Ελατοχωριτών Θεσσαλονίκης

“Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Σύλλογος γηγενών Μακεδόνων Θέρμης

Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων παραδοσιακών χορών Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Χορευτικό Τμήμα Ι.Ν.Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου

“ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ” Χορευτική ομάδα

Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης

-Απόψε αρχίζει η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Σε τέσσερα σημεία η κεντρική της έκθεση. Μάθετε περισσότερα εδώ

-Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον ΔημήτρηΑ. Φατούρο με τίτλο "Εικαστική δίοδος – Αρχείο 1966" στο στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108).

 Η έκθεση είναι μια γνωριμία με το ζωγραφικό έργο του Δημήτρη Φατούρου, ένα έργο που αρχίζει να διαμορφώνεται στο τέλος της δεκαετίας του ’40, αναπτύσσεται δυναμικά και με διάφορες μορφές τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, για να διακοπεί συνειδητά το 1966.

Περιλαμβάνει περισσότερα από 120 ζωγραφικά έργα καθώς και συμπληρωματικό υλικό σε προθήκες, που αποτελείται από 95 σχέδια, λάδια και σκίτσα. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του έργου –περίπου τα δύο τρίτα– εκτίθεται για πρώτη φορά, έχοντας παραμείνει έως σήμερα άγνωστο, ακόμα και σε συνεργάτες του καλλιτέχνη. Ένα αρχείο επιφυλάσσει εκπλήξεις και, πράγματι, τα έργα που ανασύρονται από το αρχείο του Φατούρου, κυρίως τέμπερες και σχέδια σε χαρτί, ξαφνιάζουν με τη ζωντάνια του χρώματος, την ευαισθησία και τη φρεσκάδα της σκέψης που περιέχουν.

Διάρκεια έως Νοέμβρη 2017. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 10.00-18.00.

-Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών μας προσκαλεί στην αναδρομική έκθεση του Γιώργου Πλ. Ιωανννίδη Φως εκ των ένδον . Διάρκεια έως 22 Οκτωβρίου 2017.

-Η έκθεση Ζωγραφικής - εγκατάσταση του Σταύρου Παναγιωτάκη με τίτλο “ Σιωπηλές Αφηγήσεις ", φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα η εικαστική εγκατάσταση, εστιάζει στις ακούσιες και εξαναγκαστικές μεταγγίσεις των πληθυσμών.  Διάρκεια έως 14/1/2017. Ωρες λειτουργίας: Δε-Πα 18:00-21:00, Σα 10:00-13:00.

-Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917 το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, της Δ/νσης Βαφοπουλείου και Πνευματικών Ιδρυμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει επετειακή έκθεση αρχειακών τεκμηρίων με θέμα: “Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917 – Η ευκαιρία που δε χάθηκε”.

Η έκθεση διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο του ΚΙΘ, στην πλατεία Ιπποδρομίου, από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2017.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του ΚΙΘ: 2130.264-668 και 2310.274-167.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ