Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Παρουσίαση της νέας έκδοσης της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, "Θεσσαλονίκη, μια πόλη ανθρώπων. Φωτογραφίες του 20ού αιώνα", στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, στις 7.μ.μ. Για την έκδοση θα μιλήσουν ο αρχιτέκτονας Άρις Γεωργίου, ο ερευνητής φωτογραφίας Ηρακλής Παπαϊωάννου και ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας . Είσοδος ελεύθερη.

 

-Στις 19:00, οι εκδόσεις Ίκαρος και το Public Τσιμισκή (Στοά Χιρς), παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ευτυχίας Γιαννάκη "Αλκυονίδες μέρες", το δεύτερο μέρος της "Τριλογίας της Αθήνας" με ήρωα τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Εύη Καρκίτη και η Ευτυχία Γιαννάκη.  Σημειώστε πως το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας, "Στο πίσω κάθισμα", απέσπασε το βραβείο Public καλύτερου ελληνικού μυθιστορήματος 2017.

- Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης)παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο "Τόπος και Παρουσία".  Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

-Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον ΔημήτρηΑ. Φατούρο με τίτλο "Εικαστική δίοδος – Αρχείο 1966" στο στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108).

 Η έκθεση είναι μια γνωριμία με το ζωγραφικό έργο του Δημήτρη Φατούρου, ένα έργο που αρχίζει να διαμορφώνεται στο τέλος της δεκαετίας του ’40, αναπτύσσεται δυναμικά και με διάφορες μορφές τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, για να διακοπεί συνειδητά το 1966.

Περιλαμβάνει περισσότερα από 120 ζωγραφικά έργα καθώς και συμπληρωματικό υλικό σε προθήκες, που αποτελείται από 95 σχέδια, λάδια και σκίτσα. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του έργου –περίπου τα δύο τρίτα– εκτίθεται για πρώτη φορά, έχοντας παραμείνει έως σήμερα άγνωστο, ακόμα και σε συνεργάτες του καλλιτέχνη. Ένα αρχείο επιφυλάσσει εκπλήξεις και, πράγματι, τα έργα που ανασύρονται από το αρχείο του Φατούρου, κυρίως τέμπερες και σχέδια σε χαρτί, ξαφνιάζουν με τη ζωντάνια του χρώματος, την ευαισθησία και τη φρεσκάδα της σκέψης που περιέχουν.

Διάρκεια έως Νοέμβρη 2017. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 10.00-18.00.

-Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών μας προσκαλεί στην αναδρομική έκθεση του Γιώργου Πλ. Ιωανννίδη Φως εκ των ένδον . Διάρκεια έως 22 Οκτωβρίου 2017.

-Η έκθεση Ζωγραφικής - εγκατάσταση του Σταύρου Παναγιωτάκη με τίτλο “ Σιωπηλές Αφηγήσεις ", φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα η εικαστική εγκατάσταση, εστιάζει στις ακούσιες και εξαναγκαστικές μεταγγίσεις των πληθυσμών.  Διάρκεια έως 14/1/2017. Ωρες λειτουργίας: Δε-Πα 18:00-21:00, Σα 10:00-13:00.

-Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917 το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, της Δ/νσης Βαφοπουλείου και Πνευματικών Ιδρυμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει επετειακή έκθεση αρχειακών τεκμηρίων με θέμα: “Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917 – Η ευκαιρία που δε χάθηκε”.

Η έκθεση διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο του ΚΙΘ, στην πλατεία Ιπποδρομίου, από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2017.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του ΚΙΘ: 2130.264-668 και 2310.274-167.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2024: Χωρίς Έλληνα διαιτητή η τελική φάση
Ανακοινώθηκε η λίστα των διαιτητών της UEFA για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος - Δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό όνομα
Euro 2024: Χωρίς Έλληνα διαιτητή η τελική φάση
Φρίκη στη Γάζα: Ομαδικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»
Υπήρξαν επίσης αναφορές για εντοπισμό πτωμάτων και στο Αλ Σίφα ύστερα από επιχείρηση των ειδικών ισραηλινών δυνάμεων
Φρίκη στη Γάζα: Ομαδικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»