Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δείτε τους δεινόσαυρους που… καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν, κρύβονται στη ΔΕΘ!

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν, κρύφτηκαν στο Περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Και εκεί θα περιμένουν από την Παρασκευή 13 Οκτώβρη 2017 μικρούς και μεγάλους για ένα ταξίδι στην ιστορία με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Μα κι αν τους δείτε ξαφνικά να τρέχουν στην… Τσιμισκή, μην ξαφνιαστείτε!

Ο λόγος φυσικά είναι το νέο εντυπωσιακό θεματικό πάρκο και μουσείο του εθνικού εκθεσιακού φορέα,  «Δεινόσαυροι», με 30 εκθέματα, εκ των οποίων τα 20 είναι γιγάντιοι δεινόσαυροι.

Το μεγάλο ρολόι του Γαλαξία και το μικρότερο ρολόι της Γης θα γυρίσουν ταυτόχρονα πάνω από 124 εκατομμύρια χρόνια πίσω, πριν από την προ - προ - προϊστορική εποχή, για να μας παρουσιάσουν -όπως ποτέ έως σήμερα- τους Kυρίαρχους στον πλανήτη Γη: τον τρομακτικό Ρεξ, τον αλλόκοτο Τρικέρατο, τον Βραχιόσαυρο, τον Διπλόσαυρο και τη μεγάλη παρέα τους, που δεν έχει δει ανθρώπινο μάτι από κοντά. Συντονιστής θα είναι το Δεινόδεντρο που θα μιλάει σε μικρούς και μεγάλους  ευαισθητοποιώντας τους για θέματα οικολογικά. 

Το πρωτόγνωρο αυτό «ταξίδι» δεν είναι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, αποτελεί ένα ξεχωριστό υπόδειγμα θεματικού πάρκου στο είδος του, καθώς περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν, κατά βάση, για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας και των σχολικών επισκέψεων, οι οποίες καλύπτουν όμως και τα ενδιαφέροντα των μεμονωμένων, ενήλικων και ξένων επισκεπτών. «Τα παιδιά θα γίνουν μικροί παλαιοντολόγοι. Θα κάνουν ανασκαφές για να βρουν οστά δεινοσαύρων», σημείωσε το μεσημέρι της Τρίτης η  Βίκυ Βουρνιά, στέλεχος των Dream Workers, που συνεργάζονται με την ΔΕΘ-Helexpo και την Eksagon Greece για την υλοποίηση αυτού του θεματικού πάρκου .

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιήγηση στο πάρκο διαρκεί περίπου μία ώρα και μετά την υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εξερευνητή», ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης. Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες.

«Θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο δεινοσαύρων που έχει λειτουργήσει ποτέ στην χώρα μας. Έχει έκταση 2500 m2 και στεγάζεται στο πιο ψηλό περίπτερο της ΔΕΘ-HELEXPO» ανέφερε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τονίζοντας πως τα εκθέματα είναι καινούρια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Ο κ. Ποζρικίδης υπογράμμισε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεματικού πάρκου, πέραν του ψυχαγωγικού και έκανε γνωστό ότι υπάρχουν ήδη κλεισμένα ραντεβού από σχολεία για επισκέψεις 15.000 μαθητών.

Για την στρατηγική που ακολουθείται σχετικά με τα θεματικά πάρκα μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. «Τα θεματικά πάρκα είναι μια στρατηγική στην οποία επιμένουμε και έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω ότι και το καινούριο μας θεματικό πάρκο με τους δεινόσαυρους θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο» σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης του θεματικού πάρκου.

Παράλληλα ανέφερε πως και τα άλλα θεματικά πάρκα της ΔΕΘ Helexpo θα συνεχίσουν την πορεία τους: «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», θα μεταφερθούν στο Helexpo Maroussi, στην Αθήνα από 3/11 (ήδη έκλεισαν ραντεβού για να τους δουν 30.000 μαθητές), το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», θα βρεθεί από τις 18/11 στην γειτονική Ιταλία και στο εκθεσιακό κέντρο της Ρώμης, Fiera Roma, με το όνομα «Fabbrica e Museo del Cioccolato» και γίνεται έτσι το πρώτο θεματικό πάρκο που εξάγει η ΔΕΘ-Helexpo, ενώ στη συνέχεια μια γεύση σοκολάτας θα πάρει και ο Βόλος, αφού το «Εργαστήριο και Μουσείο Σοκολάτας» θα υποδέχεται τον κόσμο από τις 30 Δεκεμβρίου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα της πόλης. Τέλος από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη δεν θα λείπει ο γνωστός σε όλους «Αστερόκοσμος».

Χρήσιμα για Πάρκο Δεινοσαύρων

Οι τιμές των εισιτηρίων για το θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» είναι οι ακόλουθες: Γενική είσοδος: 7€/άτομο, μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη):5€/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά):22€, οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 18€, άνεργοι (μόνο κάθε Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€, παιδιά μέχρι 3 ετών: δωρεάν.

Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή: 11:00-19:00. Το ωράριο λειτουργίας θα τροποποιηθεί μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ