Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Μουσικοθεατρική εκδήλωση  με τίτλο "Η Κωνσταντινούπολη μέσα από τους συγγραφείς", σε κείμενα  για την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία της Άννας Κομνηνής, της Μαρίας Ιορδανίδου, του Νίκου Εγγονόπουλου, του Εντμόντο ντε Αμίτσις , του Ανδρέα Καρκαβίτσα και του Γιώργου Θεοτοκά, στο Αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη" του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στις 19.00. Θα διαβαστούν από τους ηθοποιούς Στέλιο Βραχνή, Παναγιώτη Παπαδόπουλο και Μιράντα Τζομάκι, ενώ ο συνθέτης Unknown Artist  θα πλαισιώσει τη βραδιά με ζωντανή μουσική ειδικά γραμμένη για την εκδήλωση. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati». Είσοδος ελεύθερη.

-Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συναυλία με τον διεθνούς φήμης μαέστρο και καθηγητή Miguel Angel Navarro στην αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. στις 21.00. Στη συναυλία θα συμμετέχουν και σπουδαστές της ορχήστρας πνευστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

-Ομαδική έκθεση με τίτλο "διά Πυρός και Σιδήρου" από τους Βασίλη Αλεξάνδρου, Αλεξάνδρα Νάκου, Δημήτρη Παλάντζα, Γιώργο Τσακίρη στην γκαλερί Λόλας Νικολάου (). Ώρες:  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή12:00 - 20:00, Τετάρτη και Σάββατο 12.00-15.00. Είσοδος ελεύθερη.

- Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης)παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο "Τόπος και Παρουσία".  Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

-Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον ΔημήτρηΑ. Φατούρο με τίτλο "Εικαστική δίοδος – Αρχείο 1966" στο στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108).

 Η έκθεση είναι μια γνωριμία με το ζωγραφικό έργο του Δημήτρη Φατούρου, ένα έργο που αρχίζει να διαμορφώνεται στο τέλος της δεκαετίας του ’40, αναπτύσσεται δυναμικά και με διάφορες μορφές τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, για να διακοπεί συνειδητά το 1966.

Περιλαμβάνει περισσότερα από 120 ζωγραφικά έργα καθώς και συμπληρωματικό υλικό σε προθήκες, που αποτελείται από 95 σχέδια, λάδια και σκίτσα. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του έργου –περίπου τα δύο τρίτα– εκτίθεται για πρώτη φορά, έχοντας παραμείνει έως σήμερα άγνωστο, ακόμα και σε συνεργάτες του καλλιτέχνη. Ένα αρχείο επιφυλάσσει εκπλήξεις και, πράγματι, τα έργα που ανασύρονται από το αρχείο του Φατούρου, κυρίως τέμπερες και σχέδια σε χαρτί, ξαφνιάζουν με τη ζωντάνια του χρώματος, την ευαισθησία και τη φρεσκάδα της σκέψης που περιέχουν.

Διάρκεια έως Νοέμβρη 2017. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 10.00-18.00.

-Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών μας προσκαλεί στην αναδρομική έκθεση του Γιώργου Πλ. Ιωανννίδη Φως εκ των ένδον . Διάρκεια έως 22 Οκτωβρίου 2017.

-Η έκθεση Ζωγραφικής - εγκατάσταση του Σταύρου Παναγιωτάκη με τίτλο “ Σιωπηλές Αφηγήσεις ", φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα η εικαστική εγκατάσταση, εστιάζει στις ακούσιες και εξαναγκαστικές μεταγγίσεις των πληθυσμών.  Διάρκεια έως 14/1/2017. Ωρες λειτουργίας: Δε-Πα 18:00-21:00, Σα 10:00-13:00.

-Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917 το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, της Δ/νσης Βαφοπουλείου και Πνευματικών Ιδρυμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει επετειακή έκθεση αρχειακών τεκμηρίων με θέμα: “Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917 – Η ευκαιρία που δε χάθηκε”.

Η έκθεση διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο του ΚΙΘ, στην πλατεία Ιπποδρομίου, από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2017.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του ΚΙΘ: 2130.264-668 και 2310.274-167.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ