Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού με την Ανθή Θάνου

Και ζωντανή μουσική

Το λαϊκό παραμύθι «Το μαντήλι της νεράιδας» θα αφηγηθεί η Ανθή Θάνου με συνοδεία ζωντανής μουσικής την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 στις 12.00, στο Χορόδεντρο (Καθολικών 4, 6ος όροφος –περιοχή πλατείας Χρηματιστηρίου)

Στα παραμύθια και στις παραδόσεις για τις νεράιδες και τις ξωθιές «……οι νεράιδες βγαίνουν και στήνουν χορό στ’ αλώνια, οι νεράιδες  βγαίνουν και λούζονται στο φως του φεγγαριού. Κι αν το μαντήλι της νεράιδας το πάρει παλικάρι τότε εκείνη γίνεται γυναίκα του και τον ακολουθεί… μα………»

Η Ανθή Θάνου ακολουθώντας το δρόμο των παλιών παραμυθάδων, αφηγείται λαϊκά παραμύθια θέλοντας να ψυχαγωγήσει και να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Η μουσική και το τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης, τονίζει τη δράση των ηρώων, τους συντροφεύει στα δύσκολα ταξίδια, προετοιμάζει τον ακροατή για την επόμενη σκηνή, ξεκουράζει το κοινό με τραγούδια και μελωδίες ώσπου να ξεκινήσει πάλι η αφήγηση. Μικρές παύσεις με παιχνίδια είναι αναγκαίες για να ξεμουδιάσουν οι μικροί ακροατές.

Στην  παράσταση που έχει διάρκεια 60 λεπτά και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, συμμετέχει με μουσική και τραγούδι ο Αλέξανδρος Μακρής.

Είσοδος για παιδιά και ενήλικες: 5 ευρώ

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Χορόδεντρο:  2310 544 379

Στέργιος Κύρινας:  6933 35 07 46

Περισσότερες πληροφορίες για το Χορόδεντρο εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ