Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη!

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Τιμώντας την Ημέρα Μνήμης για τα 113 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Μελάς άφηνε την τελευταία του πνοή στη Στάτιστα και γινόταν σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Προξένου Κορομηλά 23, τηλ 2310 229778) θα είναι ανοικτό και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 15/10, από τις 10.00 έως τις 19.00 με ξεναγήσεις σε ομάδες ανά μία ώρα (τελευταία ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 17.30). Την ίδια μέρα στις 18.00 τα αδέλφια Λυδία και Κωνσταντίνος Λυκουριώτη, θα κλείσουν αυτή την ιδιαίτερη ημέρα με το παρακάτω μουσικό πρόγραμμα:

1. Sonata in A minor for Arpeggione and Piano, D. 821, Franz Schubert

2. Adagio in G minor, Tomaso Albinoni

3. Oblivion, AstorPiazzolla.

- Ο Δημήτρης Μυστακίδης παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Amerika" (Απρίλιος 2017)απόψε στο Γενί Τζαμί σε μια solo παράσταση διάρκειας 90 λεπτών. Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Διήμερη ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού" συνδιοργανώνουν η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (Ε.Χ.Ε.Μ.) και  σήμερα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες από καταξιωμένους γιατρούς της Ε.Χ.Ε.Μ. και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό (αίθουσα του Νερού), ενώ θα προσφέρεται προς όλες τις ενδιαφερόμενες δωρεάν κλινική εξέταση μαστού (ψηλάφηση), υπερηχογράφημα μαστών και κατ’ ιδίαν συμβουλευτική (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Μ.Αναγνωστάκη") από έμπειρους ιατρούς της Ε.Χ.Ε.Μ. (ακτινοδιαγνώστες και χειρουργούς μαστού) σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία που θα λειτουργήσουν στο χώρο. Ώρες 10.00-19.00.

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης".

-Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον Δημήτρη Α. Φατούρο με τίτλο "Εικαστική δίοδος – Αρχείο 1966" στο στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108).

 Η έκθεση είναι μια γνωριμία με το ζωγραφικό έργο του Δημήτρη Φατούρου, ένα έργο που αρχίζει να διαμορφώνεται στο τέλος της δεκαετίας του ’40, αναπτύσσεται δυναμικά και με διάφορες μορφές τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, για να διακοπεί συνειδητά το 1966.

Περιλαμβάνει περισσότερα από 120 ζωγραφικά έργα καθώς και συμπληρωματικό υλικό σε προθήκες, που αποτελείται από 95 σχέδια, λάδια και σκίτσα. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του έργου –περίπου τα δύο τρίτα– εκτίθεται για πρώτη φορά, έχοντας παραμείνει έως σήμερα άγνωστο, ακόμα και σε συνεργάτες του καλλιτέχνη. Ένα αρχείο επιφυλάσσει εκπλήξεις και, πράγματι, τα έργα που ανασύρονται από το αρχείο του Φατούρου, κυρίως τέμπερες και σχέδια σε χαρτί, ξαφνιάζουν με τη ζωντάνια του χρώματος, την ευαισθησία και τη φρεσκάδα της σκέψης που περιέχουν.

Διάρκεια έως Νοέμβρη 2017. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 10.00-18.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν τις «Λαζαρίνες», ένα παλιό ξεχωριστό έθιμο που έχει συνδεθεί με την Ανάσταση του Λαζάρου και προαναγγέλλει τον...
Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο
Το 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Γιάννης Ρίτσος. Ο Ποιητής της Ρωμιοσύνης» επέστρεψε στο σπίτι του, στην Πόλη και στο Ζωγράφειο
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο