Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Παιδιά αντιγράφουν μεγάλους ζωγράφους

Σε έκθεση ζωγραφικής παιδιών από 5 έως 13 ετών που φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου

Δημιουργίες μεγάλων και σπουδαίων καλλιτεχνών που άφησαν εποχή ζωντανεύουν στον καμβά μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση: αυτή των μικρών παιδιών. Έργα των Βαν Γκογκ, Πικάσο, Κλιμτ, Ρενουάρ, Καντίσνσκι, Μοντιλιάνι, Τσιρώνη και άλλων πολλών σημαντικών ζωγράφων αποτυπώνονται στον καμβά, με το ταλέντο και τη ματιά παιδιών από 5 έως 13 ετών και παρουσιάζονται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε έκθεση που φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου.

"Οι μεγάλοι ζωγράφοι μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών" είναι το θέμα της έκθεσης στην οποία συμμετέχουν 35 μαθητές και όπως εξηγεί η εικαστικός Αντιγόνη Παπαθεοδώρου, είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν μεγάλους δημιουργούς και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.

"Κάθε παιδί έχει επιλέξει έναν ζωγράφο, για τον οποίο έχει μάθει μέσα από ιστορίες που μπορεί να κατανοήσει. Προσπαθώ να εξηγήσω, για παράδειγμα, τον ιμπρεσιονισμό σαν ένα παραμύθι και τα αποτελέσματα που βλέπω είναι εντυπωσιακά για την ηλικία τους", σημειώνει η κ.Παπαθεοδώρου.

"Άλλωστε", τονίζει η δασκάλα των Εικαστικών, "όπως έλεγε και ο Πικάσο, αν δεν μπορείς να ζωγραφίζεις όπως ένα παιδί δεν είσαι καλλιτέχνης!".

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου από τις 6 το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά