Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αύριο δίνεται το Βραβείο Inspire με έπαθλο 3.000 ευρώ

Σε εκδήλωση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα απονείμει για πρώτη φορά το “Βραβείο Inspire / Ιnspire Prize” αύριο στη μία το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο 3.000€ και θα αποδοθεί σε έναν καλλιτέχνη, του οποίου η δουλειά, που θα έχει ήδη παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency ανά τον κόσμο, διακρίνεται για τη σύλληψη, την πρωτοτυπία, τον προβληματισμό και την εφαρμογή του.

Tο “Inspire Project”, η νέα έκδοση του προηγούμενου Inspire - Εικαστικού Φεστιβάλ Τεχνών Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώθηκε για τρία συναπτά έτη (2012-2014) από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. υπήρξε ένα εκτεταμένο εργαστήριο για εκατοντάδες νέους καλλιτέχνες, με επικεφαλής διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Ευρώπη. Για το 2017 και μέχρι το 2019, η νέα διοργάνωση, με τίτλο “Inspire Project”, απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες και κοινό, προκειμένου να προωθήσει τον σύγχρονο τρόπο παραγωγής έργων μέσα στο εργαστήριο. Το καλλιτεχνικό εργαστήρι για το 2017 ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Ιουλίου, με την καθοριστική συμμετοχή της προσκεκλημένης καλλιτέχνιδας, Ruthi Helbitz Cohen, η οποία παρουσίασε έργο της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το Βραβείο Inspire 2017 (Inspire Prize 2017) του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι ο νέος θεσμός του “Inspire Project”. Στην ανοιχτή πρόσκληση που διεξήχθη από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο 2017, ανταποκρίθηκαν καλλιτέχνες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων που συμμετείχαν σε πρόγραμμα residency. Η ανακοίνωση του βραβευθέντος θα πραγματοποιηθεί στην ειδική αυτή εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (EΤΠΑ).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Εγνατία 154 (ΔΕΘ-Helexpo), Τ.: 2310 240002 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
«Τι πρέπει να συμβεί για να συγκινηθεί ο κ. Μητσοτάκης; Πόσα “γιατί” και πόσες υπογραφές χρειάζονται για να αναλογιστεί τις ευθύνες του;»
ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι
Η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει πορείες και σποραδικά επεισόδια από χθες το πρωί σε διάφορα σημεία στο Μπουένος Αϊρες
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι