Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συναυλία για τη Μαρία Κάλλας για καλό σκοπό

Πού και πότε θα γίνει

ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μια συναυλία – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας με τίτλο “Μaria Callas La Divina”  θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου 2017,ώρα 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας και τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Νιώθουμε πως η πόλη έχει κοιμηθεί λίγο και πως πρέπει να ξεβολέψουμε αυτούς που κάθονται στον καναπέ και κάνουν κριτική, ώστε να κινητοποιηθούν», ανέφερε το μεσημέρι της Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο πατάρι του Ιανού η πρόεδρος της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΜΑΖΙ –Με την αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα» κυρία Αλεξάνδρα Γωγούση λέγοντας πως θέλει να κινητοποιήσει πολλούς φορείς ώστε να εργαστούν μαζί για το κοινό καλό.

Στην σκηνοθετική του ματιά αναφέρθηκε ο Ιωάννης Μαργαρώνης λέγοντας πως θα παρουσιάσει την Κάλλας όπως την είχε μάθει από μικρός και προσθέτοντας πως τα παιδιά σήμερα δεν γνωρίζουν το έργο της.

Η σολίστ Ismini Giannakis που θα ερμηνεύσει τις άριες της Κάλλας είπε πως «η όπερα γράφτηκε, ακούγεται και ερμηνεύται από ανθρώπους. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μορφωμένος για να την ακούσει και πως πρέπει απλά να ανοίξει την ψυχή του». Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χατζηαναστασίου που έχει την καλλιτεχνική Διεύθυνση και τη Διεύθυνση Ορχήστρας τόνισε πως η Κάλλας ήταν σαν μια ροκ σταρ γιατί άφησε μια στρωμένη καριέρα για να κυνηγήσει τον μεγάλο έρωτα.

Την παράσταση πλαισιώνουν τα χορωδιακά σύνολα της Ελληνικής Ένωσης Μουσικής Εκπαίδευσης με μαέστρο την Εριφύλλη Δαμιανού και του ΠΑΜΑΚ.

Συμμετέχουν : η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Βορείου Ελλάδος και η σχολή χορού Diagonal. Σκηνογράφος: Αθανάσιος Κολαλάς, Αφήγηση: Αλέξης Κωστάλας.

Διοργάνωση: Μ.Α.Ζ.Ι  (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα) και Ωδείο Βορείου Ελλάδος

Είσοδος:12€,20€,30€,40€, Φοιτητικό: 6€.

Προπώληση στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους. Τηλέφωνα εκδοτηρίων: 2310 895938-9.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ