19

OCT
2018

Πότε θα γίνει

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο με τον Philippe Forget στο ΚΩΘ

19 Oct 201719.40

Το Κ.Ω.Θ πραγματοποιεί σεμινάριο για σπουδαστές μονωδίας και μελοδραματικής με τίτλο Melodie Francaise με τον αναγνωρισμένο μαέστρο, διευθυντή χορωδιών και συνθέτη, Philippe Forget, στις 27,28 και 30 Νοεμβρίου 2017.

Ο Philippe  Forget επιθυμεί να δουλέψει με τα τμήματα μονωδίας πάνω σε γαλλικό πρόγραμμα, melodie française, που είναι ένα ιδιαίτερο και όχι αρκετά προβεβλημένο κομμάτι του ρεπερτορίου των τραγουδιστών. Στους σπουδαστές που θα πάρουν μέρος στο σεμινάριο αυτό, δίνεται μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι σε βάθος αυτό το είδος και να αποκτήσουν μια "πρωτογενή" γνώση πάνω σε τεχνικά και υφολογικά θέματα στη φωνητική μουσική των Ravel, Debussy, Poulenc, Faure, Satie, αλλά και Boris Vian, Gainsbourg, Kosma και γαλλικό chanson!"

Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου, 30 ευρώ για τα ενεργά μέλη και 10 ευρώ για τους ακροατές. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Κ.Ω.Θ. (κ. Ράνια Μουντράκη), Φράγκων 15.

 

Ποιος είναι ο Philippe Forget

Ο Philippe Forget είναι αναγνωρισμένος μαέστρος, διευθυντής χορωδιών, αλλά και συνθέτης. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, ενώ σπούδαζε ακόμη, με τον Philippe Cambreling και στη Βουδαπέστη με τον Wolfgang Harrer. Στη συνέχεια συμμετείχε στις παραγωγές του James Conlon με την Όπερα της Βαστίλης για δύο σεζόν. Διευθύνει κάθε χρόνο την Εθνική Όπερα της Λυών, ενώ έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως Athenee Theatre, Rouen’s Opera και Besancon’s Opera-Theatre. Πρόσφατα έχει προσκληθεί να διευθύνει την Campinas Symphony Orchestra στη Βραζιλία, την Orchester National de Lorraine και την Orchester National de Lyon.

Ως συνθέτης και αρχιμουσικός, ο Philippe Forget δημιούργησε την “Awatsihu”, μια παιδική όπερα με τη χορωδία Solistes de Lyon/Berard Tetu. Συνέθεσε τη μουσική και το λιμπρέτο και βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Beaumarchais.

O Philippe Forget υπηρέτησε την Καμεράτα της Βουργουνδίας ως αναπληρωτής μαέστρος, ενώ διορίστηκε μόνιμος προσκεκλημένος μαέστρος στην Περιφερειακή Ορχήστρα της Bayonne Cote Basque, όπου διηύθυνε πολλές συμφωνικές παραγωγές. Υπήρξε βοηθός των James Conlon, Kazushi Ono, Johannes Debus, Gerard Korsten και Stefano Montanari. Ο Philippe Forget έχει ιδιαίτερη σχέση με το ρεπερτόριο της γαλλικής μουσικής και συχνά διευθύνει έργα των Ravel, Debussy, Milhaud, Poulenc, Berlioz, Bizet, Fauré, αλλά και των Sauguet, Durufle, Pierné, Emmanuel, Jolivet και Le Flem. Επίσης παρουσιάζει σύγχρονα έργα των Greif, Combier, Fenelon, Hersant και Connesson.

Η σταδιοδρομία του περιλαμβάνει επίσης συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ, στη Γαλλία και το εξωτερικό, καθώς και εκπομπές σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε Λίβανο και Βραζιλία.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Επίσκεψη Τζιτζικώστα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Πολιτισμός19 Oct 201819.12

Το Μουσείο μπαίνει στον σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


59ο ΦΚΘ: Τι θα δούμε στις Ματιές στα Βαλκάνια

Πολιτισμός19 Oct 201819.03

Αφιερώματα και ειδικές προβολές


Ξεκινά το Salonica Comedy Festival με stand-up και αυτοσχεδιασμούς!

Πολιτισμός19 Oct 201812.20

Με 15 κορυφαίους Έλληνες κωμικούς σε 15 διαφορετικές παραστάσεις για μια τριήμερη γιορτή stand-up 

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός19 Oct 201811.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…


«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» στην Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ

Πολιτισμός19 Oct 201801.00

Ένα έργο οικογένειας που μιλά για την πορεία ενός παιδιού προς την ενηλικίωση μέσα από την εποχή του πολέμου


Θεσσαλονίκη: Μέρες Halloween στο Cineplexx

Πολιτισμός18 Oct 201821.00

Τι θα γίνει - Προβολή της ταινίας Halloween και πολλές εκπλήξεις 

Θεσσαλονίκη: «Υπέρ Ελλάδος» στη Μονή Λαζαριστών

Πολιτισμός18 Oct 201820.50

Πρεμιέρα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 για το νέο άπαιχτο θεατρικό έργο της Σοφίας Νικολαϊδου


Οι Μπλε τραγουδούν στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός18 Oct 201820.40

Σε ένα Live με τις επιτυχίες τους


Θεσσαλονίκη: Αναβολή πρεμιέρας για «Μολυβένιο Στρατιώτη»

Πολιτισμός18 Oct 201820.30

Για ποιο λόγο και τι ισχύει με τα εισιτήρια

ΜασούτηςMediterranean Cosmos

AgaphΝυχτερινος ΗμιμαραθωνιοςTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία