Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Παράταση για το "CASCADE: Point of No Return»

Πότε θα δοθούν οι επιπλέον παραστάσεις στο Vitruvian Thing

Μετά τις τέσσερις κατάμεστες παραστάσεις στις 14 και 15 Οκτωβρίου, και λόγω της μεγάλης ζήτησης, το CASCADE: Point of No Return επιστρέφει στο Vitruvian Thing (Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς) για 2 ακόμα παραστάσεις, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 8μμ και 10μμ.

Τι θα δείτε;

Η παράσταση πραγματεύεται την κλιματική αλλαγή, τα αθροιστικά φαινόμενα, και τα σημεία πέρα από τα οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Eκτυλίσσεται σε ένα σύμπαν εμπνευσμένο από τη βιομηχανική αισθητική, το steampunk, και τα έργα των φουτουριστών της αρχής του 20ου αιώνα.

Η ιστορία ακολουθεί τρεις χαρακτήρες, την Henrietta, την Clementine, και την Eloise, και τη σχέση τους με μια μηχανή άρρηκτα δεμένη με το οικοσύστημα του κόσμου τους. Καθώς ο έλεγχος σταδιακά χάνεται, η αλληλεπίδραση μεταξύ των τριών εντείνεται… Μοναδικό τους στοιχείο μια ραδιοφωνική μετάδοση άγνωστης προέλευσης, τμήματα της οποίας λαμβάνονται σε κομβικά σημεία της πλοκής: Πρόκειται για κάποιον ψίθυρο από το μέλλον, για ένα μήνυμα από κάποιον άλλο, παράλληλο κόσμο, ή μήπως κάτι ακόμα πιο περίεργο; Ποιός είναι ο Thaddeus Rowley, και γιατί η φωνή του στοιχειώνει την ευαίσθητη ισορροπία του περιβάλλοντος των ηρωίδων; Το Cascade εξάπτει τη φαντασία του θεατή και τον προκαλεί να περιπλανηθεί στον κόσμο της σύγκρουσης του φυσικού και του μηχανικού.

Ο έλεγχος και η απώλειά του οριοθετούν μια συνθήκη που ορίζει το κινητικό “cascade” της χορογραφίας της Δροσιάς Τριαντάκη, προσέγγιση η οποία υποστηρίζεται στην παρουσίασή της από εκτενή χρήση sound art και τετραφωνικού surround ήχου. Η πρωτότυπη μουσική των Δημήτρη Δαλέζη και Dani Joss αντλεί από την παράδοση της musique concrète, ενώ επεκτείνει τη διαλεκτική της σε οργανικές ενορχηστρώσεις, με ζωντανή τρομπέτα και μπάσο κλαρινέτο, όπως και κινηματογραφικής λογικής sound design. Την παρουσίαση ολοκληρώνουν τα κοστούμια της Μαρίας Λούβαρη, με αυτοματισμούς και φωτιστικό σχεδιασμό από την Occam’s Sharpener Media.

 CASCADE: κάτι οργανωμένο σε ακολουθία ή διαδοχή σταδίων, έτσι ώστε κάθε στάδιο να αντλεί από, ή να ενεργεί πάνω, στο προϊόν του προηγούμενου.

Το soundtrack με τη μουσική που γράφτηκε για την παράσταση θα διατίθεται μέσω bandcamp στο

 Για περισσότερα διαβάστε εδώ την συνέντευξη που έδωσε στο typosthes.gr η Δροσιά Τριαντάκη 

Δροσιά Τριαντάκη

Άννα Κυριαζή

Ολίνα Οικονομίδου

Δημήτρης Δαλέζης (τρομπέτα, ηλεκτρονικά, σύνθεση)

Θάνος Σιδέρης (μπάσο κλαρινέτο)

Dani Joss (σύνθεση, ηλεκτρονικά, ήχος)

Χορογραφία: Δροσιά Τριαντάκη

Κοστούμια-έργο αφίσας: Μαρία Λούβαρη

Αυτοματισμοί-φώτα: Occam’s Sharpener Media

Graphics - αφίσα: Αλίκη Ιωσαφάτ

Παραγωγή: Die Wolke art group

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά και μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Πληροφορίες / κρατήσεις:

6943642039 [11:00 - 14:00]

FB Event: https://www.facebook.com/events/145373509404478

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ