18

ΝΟΕ
2017

Απονεμήθηκε από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στον Κωστή Βελώνη το Βραβείο Inspire 2017”

20 Οκτ 201719.40

Στον καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη, για το έργο που παρήγαγε στο Μεξικό, στο πλαίσιο της Residency Casa Maauad (πρόγραμμα φιλοξενίας) της Πόλης του Μεξικού το 2016 απένειμε το “Βραβείο Inspire 2017” το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης .

«Inspire Project»

Tο “Inspire Project”, η νέα έκδοση του προηγούμενου Inspire - Εικαστικού Φεστιβάλ Τεχνών Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώθηκε για τρία συναπτά έτη (2012-2014) από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, υπήρξε ένα εκτεταμένο εργαστήριο για εκατοντάδες νέους καλλιτέχνες, με επικεφαλής διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Ευρώπη. Για το 2017 και μέχρι το 2019, η νέα διοργάνωση, με τίτλο “Inspire Project”, απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες και κοινό, προκειμένου να προωθήσει τον σύγχρονο τρόπο παραγωγής έργων μέσα στο εργαστήριο. Το καλλιτεχνικό εργαστήρι για το 2017 ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Ιουλίου, με την καθοριστική συμμετοχή της προσκεκλημένης καλλιτέχνιδας, Ruthi Helbitz Cohen, η οποία παρουσίασε έργο της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το Βραβείο Inspire 2017 (Inspire Prize 2017) είναι ο νέος θεσμός του “Inspire Project” που απονεμήθηκε για πρώτη φορά  την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 13.00 σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Στην ανοιχτή πρόσκληση που διεξήχθη από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο 2017, ανταποκρίθηκαν καλλιτέχνες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων που συμμετείχαν σε πρόγραμμα residency. Το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο 3.000€ και θα απονέμεται σε έναν καλλιτέχνη, του οποίου η δουλειά, που έχει ήδη παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency ανά τον κόσμο, διακρίνεται για τη σύλληψη, την πρωτοτυπία, τον προβληματισμό και την εφαρμογή του.

 

Ποιος είναι ο Κωστής Βελώνης

 

O Κωστής Βελώνης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πολιτισμικές και ανθρωπιστικές σπουδές (MRes) στο London Consortium (Birkbeck College, ICA, AA, Tate) και Arts Plastiques/ Esthétiques στο Université Paris 8 (D.E.A). Είναι Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο Βελώνης έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και residencies διεθνώς και εχει πρόσφατα εκθέσει εργα του σε (2017-2014): A Puppet Sun (NEON -City Project), Αθήνα Akademie Schloss Solitude, Στουτγκάρδη , Documenta 14, Fridericianum, Kassel (2017), Museum of Contemporary Art Antwerp (M HKA), Αμβέρσα- Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) , Αθήνα (2017), 2016, “Part Company” Casa Maauad, Mexico City, “Μνήμη της επανάστασης”, ΚΜΣΤ, Θεσσαλονίκη 2015 “Mount the Air” (Solo) Kalfayan Galleries , This probably will not work", Lothringer 13-Städtische Kunsthalle München, Μόναχο, “Super superstudio”, PAC, Μιλάνο, “Adventures of the Black Square: Abstract Art and Society 1915 – 2015”, Whitechapel Gallery, Λονδίνο, “Στο Όνομα του Le Corbusier”, Οικία Σπητέρη/Προβελέγγιου, Αθήνα, “Παρυφές και Μεθόριοι”, Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, 2014 “The Theater of the World”, Museo Tamayo, Mexico City, “No Country for Young Men” BOZAR, Βρυξέλλες. "Direct Democracy", MUMA, Μελβούρνη. “The Future Lies Behind Us", ΑΔ Gallery, Αθήνα, “Tout Feu Tout Flamme”, Lefebvre & Fils, Paris.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (EΤΠΑ).

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)

Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Η Λυδία Κονιόρδου στην Ουάσιγκτον για την έκθεση Tomb of Christ

Πολιτισμός17 Νοε 201719.20

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στα εγκαίνια της έκθεσης στο μουσείο του National Geographic


Τουρκικό μιούζικαλ έρχεται σε γνωστό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Πολιτισμός17 Νοε 201718.30

Στο The Met θα δοθεί η παράσταση «Zümrüd-ü Anka» που θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό


Θεσσαλονίκη: «H Ωραία Ελένη» στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός17 Νοε 201718.20

Κωμική όπερα σε τρεις πράξεις σε λιμπρέτο των Ludovic Halevy και Henri Meilhac


Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός17 Νοε 201711.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…ΕΛΠΕ

Anatolia Elementary


Art


MollersΚτήμα Χρηστίδη


Typosthes.gr - Twitter

Θέατρο ΤTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία