Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Στον Πάγο» στο Θέατρο Τ

Από τις 3 Νοεμβρίου

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στην παράσταση «Βρικόλακες» του Henrik Ibsen τη σεζόν 2015-2016, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και το Θέατρο Τ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν από τις 3 Νοέμβρη 2017 το δημοφιλές και βραβευμένο έργο της Βρετανής Bryony Lavery (Μπραϊόνι Λέιβερι) «Στον Πάγο» (“Frozen”), σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρη Ναζίρη και Σοφία Βούλγαρη.

Το έργο της Μπραϊόνι Λέιβερι έχει ως θέμα του τον πόνο και την εκδίκηση, αλλά και τον πόθο για ζωή. Μέσα από την ιστορία της δολοφονίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού από έναν παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνο, η συγγραφέας μιλάει για την απώλεια και την καθήλωση, την επιθυμία της εκδίκησης και τη συγχώρεση, τη διαστροφή και την αρρώστια. Μία από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου θεάτρου, η Μπραϊόνι Λέιβερι αγγίζει στο έργο της ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την ποινική δικαιοσύνη: είναι ο δολοφόνος ένας κακός άνθρωπος ή το έγκλημά του είναι μια παθολογία; Παράλληλα, η συγγραφέας διερευνά τη διαδικασία της συγχώρεσης: μπορεί μια μητέρα να συγχωρέσει τον δολοφόνο της κόρης της;

Γραμμένο με τρυφερότητα και ευαισθησία, το «Στον Πάγο» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με καταιγιστικό ρυθμό και κλιμακούμενη ένταση, που έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή

Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ

Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου

Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Γλυκερία Καλαϊτζή

Video & Οπτικό Περιβάλλον: Δημήτρης Ζάχος

Ηχητικό Περιβάλλον: Οδυσσέας Γκάλιος

Ελένη Δημοπούλου: Νάνσυ

Δημήτρης Ναζίρης: Ραλφ

Σοφία Βούλγαρη: Αγκνέτα

Χρήστος Σιούμης: Φρουρός

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Πρεμιέρα: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων

Ατέλειες: Κάθε Παρασκευή (κατά προτεραιότητα)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ