Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαύρισαν ξανά τους «Εκκλησιάζοντες» στο θέατρο Αυλαία

Τι απαντά η εταιρεία Ελεύθερο Θέατρο Θεσσαλονίκης

Άγνωστοι μαύρισαν και πάλι έξω από το θέατρο αυλαία (ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή) την αφίσα της παράστασης "Εκκλησιάζοντες" σήμερα Δευτέρα 30/10 , λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία παραθρησκευτικών και εθνικιστικών οργανώσεων. Σημειώνουμε ότι η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 19.30 με σκοπό τη μη πραγματοποίηση της παράστασης.

Η εταιρεία Ελεύθερο Θέατρο Θεσσαλονίκης (Ε.Θ.ΘΕ.) έδωσε πριν λίγο την δική της απάντηση που έχει ως εξής: «Το Ελεύθερο Θέατρο Θεσσαλονίκης, οι ηθοποιοί της παράστασης, η σκηνοθέτης, όλοι οι συντελεστές της καθώς και το θέατρο Αυλαία που την φιλοξενεί συμφωνούν ομόφωνα στην πραγματοποίηση της σημερινής παράστασης.

Δεν προσβάλλουμε κανένα θρησκευτικό συναίσθημα, δεν θίγουμε την ορθοδοξία και θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια μας επί σκηνής».

Υπενθυμίζουμε ότι «θύμα» της βαρβαρότητας είχε πέσει η αφίσα της παράστασης και στο πρώτο της ανέβασμα πριν λίγους μήνες. Και τότε άγνωστοι είχαν μαυρίσει τα πρόσωπα της αφίσας. Επίσης κινητοποίηση κατά παράστασης είχε γίνει πριν λίγες μόνο μέρες για το "Η ώρα του διαβόλου", οδηγώντας σε προσαγωγές διαδηλωτών, κλείσιμο δρόμων και εκνευρισμό όσων κινούνταν στο κέντρο της πόλης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έκαναν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις – Κατηγορίες για κακούργημα
Συνελήφθησαν για 8 ένοπλες ληστείες με μαχαίρι και 6 διαρρήξεις από τις αρχές Μαρτίου σε διάφορες περιοχές
Θεσσαλονίκη: Έκαναν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις – Κατηγορίες για κακούργημα