Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πυρρίχιοι χοροί με την σφραγίδα της ΚΟΘ

Σε μια ξεχωριστή συναυλία

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 ώρα 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ένα εκρηκτικό πρόγραμμα έντονων αντιθέσεων, στην επιστροφή του Αλέξανδρου Μυράτ. Σολίστ στη βιόλα ο Κορυφαίος Α’ της Κ.Ο.Θ. Νεοκλής Νικολαΐδης και στα κρουστά ο Κορυφαίος Α’ στα τύμπανα της ορχήστρας της Ε.Λ.Σ. Μαρίνος Τρανουδάκης.

Πηγή έμπνευσης για τους ‘Πυρρίχιους χορούς’ του Χατζή αποτέλεσαν τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και η Ιντιφάντα στη Μέση Ανατολή. Ο επιτυχημένος Ελληνοκαναδός συνθέτης χρωματίζει ανατολίτικες μελωδικές αναφορές πάνω στον καμβά μίας πολύχρωμης ενορχήστρωσης με την επιθετικότητα ενός πολεμικού χορού και δημιουργεί ένα έργο επίκαιρο, που αναζητά τις βαθύτερες αιτίες των σύγχρονων μορφών βίας και τρομοκρατίας. 
Στη ‘Συμφωνία του Μικρού Ρώσου’ ο Τσαϊκόφσκι αντιπαραβάλλει λαϊκά τραγούδια της ρωσικής υπαίθρου με βυζαντινά ακούσματα και θίγει το θέμα των αντιπαραθέσεων μεταξύ των Ουκρανών που ασπάστηκαν το δόγμα της παν-ρωσικής εθνότητας και αυτών που επιθυμούσαν μία νέα εθνική ταυτότητα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει όσους τον θεωρούν ως τον ‘πιο Ρώσο από όλους τους Ρώσους συνθέτες’. 
Διεύθυνση ορχήστρας: Αλέξανδρος Μυράτ
Βιόλα: Νεοκλής Νικολαΐδης
Κρουστά: Μαρίνος Τρανουδάκης
Πρόγραμμα: 
Χρήστος Χατζής (1953): "Πυρρίχιοι χοροί", διπλό κοντσέρτο για βιόλα, κρουστά και ορχήστρα εγχόρδων
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): Συμφωνία αρ.2 σε ντο ελάσσονα, έργο 17 (του ‘Μικρού Ρώσου’)
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία 15 €, Εξώστης 10 €, Μειωμένο 5 €
Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD
Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.
Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73, 
τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00) 
και από το www.tsso.gr
Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ