Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ρεσιτάλ των φοιτητών ειδίκευσης πιάνου της τάξης του καθηγητή

του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ούβε Μάτσκε, με θεματική «Piano ma non pianissimo» στις 20.30 στην Αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένα έργα των Bach, Mozart, Haydn, Beethoven, Chopin, Liszt, Scriabin και Rachmaninoff. Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης –Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

Το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος συνδιοργανώνουν στις 21-24 Νοεμβρίου 2017 το Η’ Διεθνές Συμπόσιο για την Αρχαία Μακεδονία με θέμα «H Μακεδονία από τον θάνατο του Φιλίππου Β΄ ως την άνοδο του Αυγούστου στην εξουσία». Οι εργασίες θα γίνουν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και στο ΑΠΘ, ενώ η τελετή έναρξης στις 21/11 ώρα 18.00 στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση "Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917" στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108. Σήμερα 10.00-18.00.

-Η Govedarou Art Gallery σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε) διοργανώνει έκθεση στο χώρο της γκαλερί (Γ.Παπανδρέου 5 πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου) με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων και σε χαμηλές τιμές. Συμμετέχουν 28 μέλη του συλλόγου με έργα τους.

-Ένα ταξίδι στον χρόνο, στη μνήμη, στο σινεμά, αλλά και μια υπόσχεση για το μέλλον. Όλα όσα μας έχουν αφηγηθεί, ό,τι ζήσαμε και θυμόμαστε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ξετυλίγονται μέσα από τις αφίσες του, που παρουσιάζονται στο TOMS Flagship Store & Cafe (Τσιμισκή 22, στοά Πελοσώφ). Ανοιχτά καθημερινά 10:00-01:00 Έως 30/11/2017. Τις βλέπετε δωρεάν, αλλά αν θέλετε να πάρετε ένα ρόφημα από το κατάστημα θα πρέπει να το πληρώσετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ