Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Τρεις εκθέσεις εγκαινιάζονται απόψε στις 20.00 στους ισάριθμους διακριτούς χώρους που αποτελούν την γκαλερί σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης).

Πρόκειται για : την πρώτη ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη του γνωστού αθηναίου ζωγράφου Δημήτρη Παπανικολάου, την πρώτη ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη της νεαρής ζωγράφου Νίνας Παναγοπούλου και την ατομική έκθεση της Θεσσαλονικιάς εικαστικού Νίνας Μιχαηλίδου.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση "Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917" στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108. Σήμερα 10.00-18.00.

-Η Govedarou Art Gallery σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε) διοργανώνει έκθεση στο χώρο της γκαλερί (Γ.Παπανδρέου 5 πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου) με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων και σε χαμηλές τιμές. Συμμετέχουν 28 μέλη του συλλόγου με έργα τους.

-Ένα ταξίδι στον χρόνο, στη μνήμη, στο σινεμά, αλλά και μια υπόσχεση για το μέλλον. Όλα όσα μας έχουν αφηγηθεί, ό,τι ζήσαμε και θυμόμαστε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ξετυλίγονται μέσα από τις αφίσες του, που παρουσιάζονται στο TOMS Flagship Store & Cafe (Τσιμισκή 22, στοά Πελοσώφ). Ανοιχτά καθημερινά 10:00-01:00 Έως 30/11/2017. Τις βλέπετε δωρεάν, αλλά αν θέλετε να πάρετε ένα ρόφημα από το κατάστημα θα πρέπει να το πληρώσετε!

-Το βιβλίο της Στελίνας Μαργαριτίδου με τίτλο ΕΛΕΝΗ ΚΙΚΙΔΟΥ: Η Διαισθητικός που άφησε εποχή – Η τελευταία μαθήτρια του Άγγελου Τανάγρα (εκδόσεις Αρχέτυπο) θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, στις 8.30 το βράδυ στο Βιβλιοπωλείο Αρχέτυπο (Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη), με ελεύθερη είσοδο. Για το βιβλίο, αλλά και την ερευνητική δημοσιογραφία που μπορεί να ανατρέψει στερεότυπα και να φωτίσει γεγονότα, θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Νατάσα Καραθάνου, η δημοσιογράφος Σοφία Παπαδοπούλου  και η δημοσιογράφος, συγγραφέας Στελίνα Μαργαριτίδου.

 

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ -Η πολιτική στον Πολιτικό του Πλάτωνα-Η πολιτική στον Πολιτικό του Πλάτωνα» την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, στις 8:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη). Θα μιλήσουν ο Βασίλης Κάλφας, ο Ανδρέας Τάκης και ο Διονύσης Καψάλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαστεργίου από Θεσσαλονίκη: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, καταργούμε τη γραφειοκρατία
Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Παπαστεργίου από Θεσσαλονίκη: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, καταργούμε τη γραφειοκρατία