Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέο Κυριακάτικο Πρωινό από την ΚΟΘ

Με το κουαρτέτο εγχόρδων Αιμίλιος Ριάδης

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00 στην Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. (Λ. Νίκης 73) με το διακεκριμένο κουαρτέτο εγχόρδων ‘Αιμίλιος Ριάδης’, που αποτελείται από τους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. Ανδρέα Παπανικολάου (βιολί), Γιώργο Κουγιουμτζόγλου (βιολί), Αλεξάνδρα Βόλτση (βιόλα) και Λίλα Μανώλα (τσέλο).

Το πρόγραμμα ξεκινά με το ‘Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.12 σε φα μείζονα, έργο 96’ του Ντβόρζακ, ένα έργο πλούσιο σε στοιχεία της μουσικής παράδοσης των Αφροαμερικανών και των Ινδιάνων. Πρόκειται για μία χαρακτηριστική δημιουργία της λεγόμενης ‘Αμερικανικής περιόδου’ του συνθέτη, που συγκεντρώνει όλα όσα αγάπησε μελετώντας τον ανεξερεύνητο πλούτο της τοπικής μουσικής, όταν μετακόμισε στο Νέο Κόσμο, καθώς και το θαυμασμό του για τις αχανείς και εύφορες εκτάσεις της αμερικανικής γης.

Το ‘Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.1 σε σι ελάσσονα, έργο 50’ του Προκόφιεφ είναι το πρώτο από τα (παραδόξως μόνο) δύο κουαρτέτα εγχόρδων του πολυγραφότατου συνθέτη. Πρόκειται για μία σύνθεση με έντονες και συχνά αντικρουόμενες διαθέσεις, αλλά και βαθύ συναισθηματισμό που αποκαλύπτει μία εσωτερική πάλη, ενώ δεν του λείπει και ο χαρακτηριστικός της γραφής του Προκόφιεφ (αυτό)σαρκασμός.

Κουαρτέτο εγχόρδων ‘Αιμίλιος Ριάδης’

Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί)

Γιώργος Κουγιουμτζόγλου (βιολί)

Αλεξάνδρα Βόλτση (βιόλα)

Λίλα Μανώλα (βιολοντσέλο)

Αντονίν Ντβόρζακ (1841-1904): Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.12 σε φα μείζονα, έργο 96 (“Αμερικανικό”)

Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953): Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.1 σε σι ελάσσονα, έργο 50

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Μειωμένο: 5 €

(ισχύει για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων)

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990   (Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-17:00, Παρασκευή 9:00-14:00)

και από το www.tsso.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ