Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη:Τίμησαν τη Μαρία Κάλλας με μια συναυλία

Το ΜΑΖΙ σε συνεργασία με το Ωδείο Βορείου Ελλάδος

Ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με τίτλο: «Μαρία Κάλλας -La Divina- 40 χρόνια από το ταξίδι της» διοργάνωσε πριν λίγες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το «Μ.Α.Ζ.Ι.- Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» και για ενίσχυση αυτού, σε συνεργασία με το Ωδείο Βορείου Ελλάδος.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Ωδείου Βορείου Ελλάδος υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και Διεύθυνση ορχήστρας του διακεκριμένου Αρχιμουσικού και Μαέστρου Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου και η Μεγάλη Χορωδία Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση με μαέστρο την κ. Εριφύλη Δαμιανού, παρουσίασε μερικές από τις πιο γνωστές άριες της αξέχαστης και μεγαλύτερης Divas της όπερας, σε ένα οπτικοακουστικό και εν μέρει Χορόδραμα – Οδοιπορικό, για τη ζωή της, με σολίστ την εγνωσμένης αξίας Σοπράνο Ισμήνη Γιαννάκη και σε Χορογραφίες – Σκηνοθεσία- κείμενα του Ιωάννη Μαργαρώνη. Στο χορό εντυπωσίασαν οι κυρίες Νάντια Κουτζιάμπαση, Δήμητρα Νότα, Νίκη Τζάνα και Φένια Χατζάκου. Αφηγητής ήταν ο πρεσβευτής του Μ.Α.Ζ.Ι., κεντρικός καλλιτεχνικός αναλυτής- παρουσιαστής της Κρατικής ΕΡΤ, μοναδικός Αλέξης Κωστάλας. Σκηνογράφος ο Αθανάσιος Κολαλάς. Οπτικοακουστικό υλικό Παναγιώτης Μπουκουβάλας και Νίκος Αντωνιάδης.

Η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι. κ. Αλεξάνδρα Γωγούση καλωσόρισε τον κόσμο που παραβρέθηκε κι αναφέρθηκε στις νέες δράσεις που αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. και τους εθελοντές του. Η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας κ. Λιάνα Σκουρλή, χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας κ. Λιάνα Σκουρλή και το μέλος του Δ.Σ. κ. Υλιάνα Στέγγου, τα μέλη του Δ. Σ. του Μ.Α.Ζ.Ι. κ. Λίλη Βαφειάδη και κ. Αναστασία Λαδένη, ο κ. Ρήγας και κ. Ηρώ Τζελέπογλου, από το προηγούμενο Δ.Σ., οι εθελοντές του Μ.Α.Ζ.Ι. κ.κ. Άκης Σαλπιγκτής, Βασίλης Τσιμενίδης, Κώστας Βαφειάδης, Μαριάννα Τριανταφύλλου, Χριστίνα Λυμπεροπούλου, Φωφώ Βαδόλα, Δανάη Κεραμέως και Νατάσα Ντόρτογλου του CatWalk, οι κυρίες Καίτη Καψή και Μανίνα Ηλιάδη, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του ΩΒΕ κ.κ. Δημήτρης Μητσόπουλος και Γιάννης Μητσόπουλος κ.ά..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπεται σε απόφαση από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας
Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης