Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Γίνετε τουρίστας στην πόλη σας! Επιλέξτε μια ή και περισσότερες από τις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φετινού Open House Thessaloniki και δείτε την πόλη αλλιώς. Συμβουλευτείτε μόνο τις ώρες και μέρες λειτουργίας είτε ηλεκτρονικά στο site της εκδήλωσης ή στο γυάλινο info kiosk στην πλατεία Αριστοτέλους ή προμηθευτείτε το πρόγραμμά σας από το βιβλιοπωλείο Ιανός. Δεν γίνονται κρατήσεις και το ωράριο τηρείται κατά γράμμα. Καλές βόλτες!

-Τα Public και η dot2dot σας προσκαλούν στο νέο Λογοτεχνικό Περίπατο, βασισμένο στο βιβλίο του Παναγιώτη Αγαπητού «Χάλκινος Οφθαλμός: μια βυζαντινή ιστορία μυστηρίου» από τις εκδόσεις Άγρα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δηλώσεις στο: http://bit.ly/2hwI7Zi. Mετά το τέλος της διαδρομής θα ακολουθήσει συζήτηση με τη καθηγήτρια Πανεπιστημίου του ΑΠΘ κα Πολύμνια Κατσώνη για το βιβλίο.

-Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται το τριήμερο 24, 25, 26 Νοεμβρίου 2017, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης  (Οδός Λαγκαδά 221, T: 2313 302833), οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Κεχαΐδη – Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά.

Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου μπορείτε να προσφέρεται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής, για την ενίσχυση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ του Δήμου Παύλου Μελά.

-«ACTOPOLIS-Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» είναι ο τίτλος της περιοδεύουσας έκθεσης του Goethe-Institut που έρχεται στη Θεσσαλονίκη στα Παλιά Σφαγεία Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 35). Διάρκεια έως 6/12/2017.  Ώρες λειτουργίας: Σάββατο-Κυριακή: 10:00-18:00, Καθημερινές: 17:00-21:00.  Είσοδος ελεύθερη.

-Τρεις εκθέσεις φιλοξενούνται στους ισάριθμους διακριτούς χώρους που αποτελούν την γκαλερί σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης).

Πρόκειται για : την πρώτη ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη του γνωστού αθηναίου ζωγράφου Δημήτρη Παπανικολάου, την πρώτη ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη της νεαρής ζωγράφου Νίνας Παναγοπούλου και την ατομική έκθεση της Θεσσαλονικιάς εικαστικού Νίνας Μιχαηλίδου.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση "Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917" στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108.

-Ένα ταξίδι στον χρόνο, στη μνήμη, στο σινεμά, αλλά και μια υπόσχεση για το μέλλον. Όλα όσα μας έχουν αφηγηθεί, ό,τι ζήσαμε και θυμόμαστε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ξετυλίγονται μέσα από τις αφίσες του, που παρουσιάζονται στο TOMS Flagship Store & Cafe (Τσιμισκή 22, στοά Πελοσώφ). Ανοιχτά καθημερινά 10:00-01:00 Έως 30/11/2017. Τις βλέπετε δωρεάν, αλλά αν θέλετε να πάρετε ένα ρόφημα από το κατάστημα θα πρέπει να το πληρώσετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ