Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο «Ορέστης» θα είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ

Σε Επίδαυρο, Θέατρο Δάσους και σε περιοδεία στην χώρα

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης» θα συμμετάσχει στο  Φεστιβάλ Επιδαύρου 2018 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 3 και 4 Αυγούστου, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη.

Ο Χρίστος Στυλιανού ερμηνεύει τον Ορέστη, η Ιωάννα Κολλιοπούλου την Ηλέκτρα, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη την Ελένη, ο Χριστόδουλος Στυλιανού τον Μενέλαο και ο Νικόλας Μαραγκόπουλος τον Αγγελιοφόρο.

Σε σημείωμά του ο κ. Αναστασάκης αναφέρει τα εξής: «Μια κοινωνία στηριγμένη στο έγκλημα πόσο μπορεί να απαγκιστρωθεί απ΄αυτό;

Τρεις νέοι,  ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή. Δεν έχει τέλος αυτός ο πόλεμος. Η πόλη θα καεί.

Ο Ευριπίδης γράφει μια τραγωδία για να ξεγυμνώσει την ανθρώπινη ψυχή. Κι όταν συμβεί αυτή η τρομακτική αποκάλυψη το μόνο που μένει είναι ο…από μηχανής Θεός, που έρχεται όπως πάντα δίχως να τον περιμένει κανείς. Αλλά δεν πιστεύει πια κανείς τα παραμύθια του».

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ θα ανεβεί και στη πόλη μας στο Θέατρο Δάσους, ενώ θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της χώρας.

 

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Θαβώρης

Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος

Ορέστης: Χρίστος Στυλιανού

Hλέκτρα: Ιωάννα Κολλιοπούλου

Ελένη: Δάφνη Λαμπρόγιαννη

Μενέλαος: Χριστόδουλος Στυλιανού

Aγγελιοφόρος: Νικόλας Μαραγκόπουλος

Η διανομή θα συμπληρωθεί σύντομα

Επίδαυρος, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου 2018)

Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Aυγούστου, στις 21:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ