Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξένια Καλογεροπούλου: «Είναι γλυκό να βλέπω ξανά την “Ελίζα” στη σκηνή»

Στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας παρακολούθησε την παράσταση του έργου της που ανέβασε η Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

«Είναι ωραίο που είδα αυτό το εργάκι που το έγραψα πριν τόσα χρόνια. Ξέρετε θα σας πω την ιστορία που γράφω και στο σημείωμά μου στο πρόγραμμα της παράστασης. Όταν είχε πρωτοανεβεί η “Ελίζα” είχα τόση αγωνία αν θα βγει καλό, που φόρεσα κατά λάθος ένα χαμηλό παπούτσι και ένα με τακούνι. Και όταν ανέβηκα στη σκηνή στο τέλος για χαιρετήσω κούτσαινα και δεν είχα αντιληφθεί το γιατί… Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και πάντα είναι πολύ γλυκό να βλέπω το έργο μου ξανά στη σκηνή και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη που τόσο την αγαπώ».

Με τα παραπάνω λόγια η Ξένια Καλογεροπούλου χαιρέτισε μικρούς και μεγάλους θεατές το πρωί της Κυριακής 3/12/2017  στην παράσταση του έργου της «Ελίζα» που ανεβάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Βασιλικό Θέατρο.

Η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας ήρθε μετά από πρόσκληση του ΚΘΒΕ για να δει τη δουλειά που έγινε πάνω στο δικό της κείμενο όπως παρουσιάζεται εδώ και λίγες μέρες από την Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου.

Για μια ξεχωριστή μέρα έκανε λόγο ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιάννης Αναστασάκης  καλωσορίζοντας την αγαπημένη ηθοποιό που έγραψε την «Ελίζα» πριν 30 περίπου χρόνια.

Η κυρία Καλογεροπούλου είδε μαζί με τους θεατές την παράσταση και στο διάλειμμα, αλλά και μετά το πέρας της παράστασης, δεν αρνήθηκε να υπογράψει προγράμματα και να φωτογραφηθεί με τα παιδιά.

Όσο για το τι συμβαίνει επί σκηνής;

Είδαμε τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά της Χριστίνας Χατζηβασιλείου πάνω στο έργο. Με στοιχεία από κόμικ, ωραίες και πρακτικές εναλλαγές σκηνικών, με το θέατρο μέσα στο θέατρο με τους ηθοποιούς να θυμίζουν σε στιγμές πως κάνουν πρόβα για το έργο, αλλά και με νότες από την σημερινή ζωή (πχ τοποθέτηση του Μακ που θύμιζε παρκάρισμα αυτοκινήτου με τον χαρακτηριστικό ήχο που προειδοποιεί πως δεν υπάρχει πλέον χώρος) η ταλαντούχα σκηνοθέτης απέδειξε για μια ακόμη φορά πως μπορεί να ελίσσεται σε διαφορετικά είδη θεάτρου και να τα φέρνει εις πέρας με επιτυχία. Δεν έχω δικά μου παιδιά, όμως αν είχα, σίγουρα θα τα πήγαινα να δουν την «Ελίζα» που ανεβαίνει στο ΚΘΒΕ. Πολύ καλές ερμηνείες από τους περισσότερους ηθοποιούς με ιδιαίτερη μνεία στον Χρήστο Μαστρογιαννίδη σε έναν άψογο συνδυασμό του δυναμικού και φοβιτσιάρη μάγειρα, στον Θάνο Φερετζέλη ως αεικίνητο παπαγάλο, στην ήρεμη δύναμη του Αλκιβιάδη Σπυρόπουλου και στην Μαριάννα Πουρέγκα που έπαιξε επάξια το κορίτσι που θα έκανε τα πάντα για την αγάπη.

Χρήσιμα

Παίζουν: Μαριάννα Πουρέγκα, Θάνος Φερετζέλης, Γιώργος Σφυρίδης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Δημήτρης Καρτόκης, Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Αλέξανδρος Κωχ.

Μουσικοί επί σκηνής: Γιάννης Αμπεριάδης, Γιάννης Οικονόμου.

Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη - Παρασκευή:  10.30 , Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00.

Γενική είσοδος: 10 €, Σχολικό: 6 € (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση), Ομαδικό 7€ (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση).

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: Ισχύει για τις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής. Προσφέρεται ένα εισιτήριο ατελώς για τον έναν από τους δύο ενήλικες συνοδούς.

Προπώληση: Ταμεία ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200) | www.ntng.gr | Ticketmaster.gr, καταστήματα COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ, VIVA.GR & Tηλ. 11876, καταστήματα PUBLIC & http://tickets.public.gr/.

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ