Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υποψήφιος για Grammy ο Γιώργος Πέτρου

Στην κατηγορία «καλύτερη ηχογράφηση όπερας»

O Γιώργος Πέτρου, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μαέστρους με διεθνή σταδιοδρομία, προσθέτει άλλη μία σημαντική διάκριση στο ενεργητικό του. Είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy στην κατηγορία «καλύτερη ηχογράφηση όπερας» για την ερμηνεία του στον «Ottone» του Χαίντελ.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε για την DECCA με την ιταλική ορχήστρα Ιl Pomo d' Oro (ερμηνευτές: Max Emanuel Cencic & Lauren Snouffer, παραγωγή Jacob Haendel). Οι άλλες τέσσερις υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνουν τους αρχιμουσικούς Valery Gergiev, Gianandrea Noseda, Hans Graf και Lothar Koenigs. Η τελετή απονομής των 60ών βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Από τους πλέον διακεκριμένους διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του, ο Γιώργος Πέτρου, ακολουθεί λαμπρή διεθνή σταδιοδρομία με τακτικές εμφανίσεις σε σπουδαία θέατρα και συμφωνικά κέντρα, καθώς και με συνεργασίες με διάσημες ορχήστρες.

Από τον Σεπτέμβρη του 2012, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στην Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και έχει την ευθύνη του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του κύκλου συναυλιών «Μεταμορφώσεις» με την Καμεράτα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ