Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Το βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η ομάδα Μ'αρέσει το βιβλίο, Αφού μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαίρης Μαγουλά «ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ» , την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στον χώρο τέχνης Μ92 του βιβλιοπωλείου στην Μητροπόλεως 92. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας-φιλόλογος Τάσος Αγγελίδης - Γκέντζος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Φωτιάδου. Η συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

 

-Το βιβλίο της Λήδας Παπαστεφανάκη « Η ΦΛΕΒΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.-Τα μεταλλεία της Ελλάδας, 19ος – 20ός αιώνας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιόραμα,

θα παρουσιαστεί στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη,

την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 7.00 μ.μ.

 Θα μιλήσουν ο καθηγητής ιστορίας νεωτέρων χρόνων, ΑΠΘ Βασίλης Γούναρης, ο επίκουρος καθηγητής κοιτασματολογίας-γεωχημείας, ΑΠΘ Βασίλης Μέλφος, η επίκουρη καθηγήτρια ευρωπαϊκής ιστορίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Άννα Μαχαιρά, ο Δρ. οικονομολόγος, Έφορος Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Χεκίμογλου, και η συγγραφέας.

-Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί για τρίτη (3η) συνεχή χρονιά ετήσιο κύκλο διαλέξεων – σεμιναρίων με τίτλο ”Αντιμέτωποι με τα προβλήματα μας: εμείς και οι άλλοι” με την επιστημονική επίβλεψη της κλινικής ψυχολόγου – ψυχαναλύτριας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, Αναστασίας Πιμπιλίδου, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Paris VII, η οποία εργάζεται ως θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη (1η) διάλεξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου με θέμα: “Η γέννηση μου, το όνομα μου, η χαρά και η ευθύνη των γονέων. Η βρεφική ηλικία θεμέλιος λίθος για μια ισορροπημένη ζωή.”. Ώρα προσέλευσης 18.00– Ώρα έναρξης 18.30.Είσοδος ελεύθερη, ενώ στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του κύκλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον παρακάτω σύνδεσμο https://goo.gl/forms/4eZ9qvF7UwTDNFnD2.

Για παιδιά

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Χαριλάου ((Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666)στις 18.30 η Ροδάνθη Δημητρέση αφηγήτρια, εικαστικός, παιδαγωγός, η Χρυσάνθη Βουδούρη, αφηγήτρια, θεατρολόγος, παιδαγωγός και μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου Αφήγησης της Action Art θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», με Χριστουγεννιάτικα λαϊκά παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο. Για παιδιά από 5 ετών και γονείς, με προεγγραφή.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φιλοξενεί την περιοδική έκθεση "Θεσσαλονίκης εμπόριον 1870-1970", στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη. Πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό ζωντανεύει την παραγωγική ιστορία του παλαιού εμπορικού κέντρου της πόλης, κατά την περίοδο 1870-1970. Η έκθεση, η οποία βασίστηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο δρ Ευάγγελος Χεκίμογλου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-17.00, Σάββατο –Κυριακή 10.00-16.00.

-Η εικαστικός και επιμελήτρια Evi Kirma, θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλη μας 12 εικαστικούς καλλιτέχνες στο lobby του ξενοδοχείου Metropolitan (Βασ.Όλγας 65) στην ομαδική έκθεση "at the end of 2017... at the stART of 2018". Ώρες 10.30-22.30.

-Έκθεση με τον τίτλο "Όψεις νέων φωτογράφων", παρουσιάζει υ έως το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στην Υπόγεια Διάβαση της οδού Λαγκαδά (Λαγκαδά 223, στο ύψος των Τραπεζών και της οδού Καλαβρύτων), η Φωτογραφική Λέσχη "Όψεις" του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

-«ACTOPOLIS-Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» είναι ο τίτλος της περιοδεύουσας έκθεσης του Goethe-Institut που έρχεται στη Θεσσαλονίκη στα Παλιά Σφαγεία Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 35). Διάρκεια έως 6/12/2017.  Ώρες λειτουργίας: Σάββατο-Κυριακή: 10:00-18:00, Καθημερινές: 17:00-21:00.  Είσοδος ελεύθερη.

-Τρεις εκθέσεις φιλοξενούνται στους ισάριθμους διακριτούς χώρους που αποτελούν την γκαλερί σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης).

Πρόκειται για : την πρώτη ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη του γνωστού αθηναίου ζωγράφου Δημήτρη Παπανικολάου, την πρώτη ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη της νεαρής ζωγράφου Νίνας Παναγοπούλου και την ατομική έκθεση της Θεσσαλονικιάς εικαστικού Νίνας Μιχαηλίδου.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση "Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917" στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ