Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Λάκης Λαζόπουλος στη Θεσσαλονίκη με το «Α-πε-λπι-σί-το»

Για να… χορέψουμε μαζί τον χορό του αντι-Ζαλόγγου σε αυτή του την επιθεώρηση δωματίου

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μπορεί ο τίτλος του να περιέχει τη λέξη «απελπισία» όμως το “Α-πε-λπι-σί-το” είναι μια παράσταση – εκτόνωση για όλα αυτά που περνάμε τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Το “Α-πε-λπι-σί-το” είναι ένας χορός αντι-Ζαλόγγου, ένας χορός από κάτω προς τα πάνω, ένας χορός για των Ελλήνων την απελπισία, μια ανάβαση. Και είναι μια επιθεώρηση δωματίου. Πλέον ο Έλληνας έχει κλειστεί στο σπίτι του, στο δωμάτιό του, θέλει να σκεφτεί τη ζωή του και τον εαυτό του, και δεν έρχεται σε επαφή με τον κόσμο. Μοιάζει σαν να θέλει να σκεφτεί τι θα κάνει μετά την καταιγίδα», σημείωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος αναφερόμενος στο «Α-πε-λπι-σί-το», στο έργο που έγραψε και σκηνοθετεί, και το οποίο πραγματοποιεί αυτό το διάστημα περιοδεία, και από τα Χριστούγεννα θα έρθει στην πόλη μας στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν.Αμύνης 2 Τηλέφωνο ταμείου: 2310 262 051).

Στο πλάι του ο ίδιος θα έχει την Θεσσαλονικιά ηθοποιό Σοφία Φιλιππίδου η οποία δήλωσε χαρούμενη που επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της και είπε πως υπάρχει περισσότερη αγνότητα στην επαρχία και πρόσθεσε πως νιώθει συγκινημένη που θα κάνει τον κόσμο να γελάσει. Εξάλλου το «Θέλουμε να δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο» είναι και το σύνθημα όλων των συντελεστών της παράστασης.

Τι θα δούμε στη σκηνή; «Ιστορίες με γέλιο και κοινωνικοπολιτική σάτιρα. Στόχος μας είναι να μιλήσουμε για τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», συμπλήρωσε ο κ. Λαζόπουλος. Η ιστορία ξετυλίγεται σε ένα αόρατο σπίτι, όπου μένουν όλοι οι κρυμμένοι και οι μόνοι της εποχής, είναι το σημείο όπου θα ξεντυθεί η ελληνική πραγματικότητα.

Όλοι αυτοί που η κρίση πέταξε έξω, ξεστομίζουν τις αλήθειες μιας εποχής μέσα από διαλόγους και μονολόγους γραμμένους και ειπωμένους με χιούμορ.

Μιλώντας για την επαφή του με τον κόσμο στην περιοδεία που πραγματοποιούν με αυτή την επιθεώρηση ο γνωστός ηθοποιός είπε πως «ξαναζεί αυτή την περιπέτεια που μπορεί να είναι κουραστική, όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον». Σημειώστε πως ο Λάκης Λαζόπουλος έδωσε νέα πνοή στην επιθεώρηση και καθιέρωσε την μετεπιθεώρηση το 1990 με το «Ήταν ένα μικρό καράβι».

Ο ηθοποιός συγκρίνοντας την τηλεόραση με το θέατρο είπε πως παρότι αγαπά την πρώτη, το δεύτερο σού δίνει τη μαγεία της προσωπικής σχέσης. «Μέσα από τα άτομα που συναντούμε και με τα οποία μιλάμε, παίρνουμε δύναμη και αντλούμε υλικό», σχολίασε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα επόμενα τηλεοπτικά του βήματα είπε πως αυτό το διάστημα έχει κάποιες επαφές, και πως το πιο πιθανό είναι να επιστρέψει με τους «Μήτσους» στη μικρή οθόνη, όμως πρόσθεσε πως η νέα στέγη του δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που αναφέρουν τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει.

Συντελεστές

Παίζουν ακόμη (αλφαβητικά): Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος, Κλάδη Άννα, Λαδοπούλου Χριστιάννα, Λάνης Διονύσης, Λέκκα Ιωάννα, Μανδρινός Δημήτρης, Πιτσιλός Βαγγέλης, Σταυρουλάκη Τζίνα, Ταμπακάκης Μιχαήλ.

Τα καινούρια τραγούδια της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Παραστάσεις: από 25 Δεκεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου: 25,28,29/12, 1,4,5,11,12/1 στις 21:00, 26 και 30/12 αλλά και 6 και 13/1 στις 18:00 και στις 21:00, 27/12 και 3/710/14/1 στις 19:00.  Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα).

Είσοδος: Πλατεία 20 €, Εξώστης 18 €, Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων 14 €(εισιτήρια άνω των 65 και ανέργων, ισχύουν για Τετάρτη & Πέμπτη)

Προπώληση ηλεκτρονικά: στο: www. viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στο δίκτυο φυσικών σημείων Viva.// https://goo.gl/FPh6XP. Με μετρητά: Ταμείο Θεάτρου Αριστοτέλειον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ