Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα με παιδικές παραστάσεις σε 2 θέατρα

Τι έχουν ετοιμάσει οι δύο σκηνές για τους μικρούς τους φίλους

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ένα πρόγραμμα γιορτινό έχουν ετοιμάσει για τις γιορτές το Θέατρο Σοφούλη και το Θέατρο Αυλαία με παιδικές παραστάσεις.

Από σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 18.15 θα παίζεται στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Θεμ.Σοφούλη) «Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ». Το πρωτότυπο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, του δημιουργού των τραγουδιών «Λάχανα και χάχανα» και του ομωνύμου παιδικού μιούζικαλ θα παιχτεί και φέτος για 5η χρονιά με ανανεωμένο cast και πολλές εκπλήξεις.

Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται σε ένα παραμύθι που ο ίδιος ο δημιουργός είχε πει αυθόρμητα, ένα βράδυ στην μικρή του κόρη την Ερμιόνη, όταν αυτή ήταν τεσσάρων ετών. Το παραμύθι διανθίστηκε από τους στίχους του Κώστα Κολοβού που με τη σειρά τους συνταιριάστηκαν με τις μουσικές του Τάσου Ιωαννίδη.

Η υπόθεση; Ο Καρύδας, ένα καρύδι στο πιο ψηλό κλωνάρι της Καρυδιάς έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μπει στο Χριστουγεννιάτικο Κέικ, που είναι παράδοση να φτιάχνεται στο Καρυδοχώρι. Η εμφάνιση όμως ενός πεινασμένου Άσπρου Σκώληκα στην ράχη του, που έχει πρόθεση να διεισδύσει στον φλοιό του και να φτάσει την καρυδόψιχά του, έκανε την «καρυδοψυχούλα» του να φυλλορροεί και το όνειρό του, όνειρο... «Φθινοπωρινής Νυκτός». Ώσπου να εκπληρώσει την μεγάλη του επιθυμία, το ταξίδι του θα είναι γεμάτο περιπέτεια, αγωνία, αλλά και συγκομιδή εμπειριών και μαθημάτων ζωής.

Φιλική συμμετοχή: Παλμύρα Δημητρακοπούλου, Δημήτρης Δάγκαλης, Γιάννης Τσότσος, Χριστόφορος Χριστοφορίδης, Ελένη Χρυσομάλλη. Ακούγεται η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και στο τραγούδι της κ. Καρύδως η φωνή της Άννας Λινάρδου.

Παραστάσεις από 09/12/2017 έως 07 Ιανουαρίου 2018: Κάθε Σάββατο στις 6.15μμ. Και επιπλέον τις γιορτές: Κυριακές 17/12, 7/1 στις 11.30πμ,Δευτέρα 25, Τρίτη 26/12, Δευτ1/1,Τρίτη 2/1 και Σάββατο 6/1 στις 6.00μμ. Γενική είσοδος 8€.

«Καλοικάντζαροι και κακοικάντζαροι»

 

Ζουν ανάμεσά μας! Εξυπνάκηδες, πονηρούληδες, πλακατζήδες, σκανταλιάρηδες!  Oι γνωστοί σε όλους, …..καλοικάντζαροι. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί κακοι-κάντζαροι. Ζουν και αυτοί ανάμεσά μας, αλλά ευτυχώς για λίγες μόνο μέρες το χρόνο.

Τα κακά παιδιά που κάνουν τις πιο απίστευτες σκανταλιές και είναι έτοιμοι να σας τρελάνουν με τις αταξίες τους! Όλοι μαζί αφήνουν τη σπηλιά τους τα Χριστούγεννα, έρχονται στον επάνω κόσμο και καλοπερνούν πειράζοντας τους ανθρώπους και μετά επιστρέφουν πάλι στο λημέρι τους.

Αυτή τη φορά όμως κάτι πάει στραβά και οι άνθρωποι βρίσκουν τη σπηλιά τους!  Άραγε θα τα καταφέρουν να τους ξεφύγουν;

Οι απορίες θα απαντηθούν στο θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ Πλευρά Τσιμισκή) από τις 3 Δεκέμβρη όπου παίζεται το έργο «Καλοικάντζαροι και κακοικάντζαροι» του Δημήτρη Μπογδάνου.

Παραστάσεις 10 – 17 – 24 – 26  Δεκεμβρίου και 02 - 07 Ιανουαρίου στις 17:00.Σκηνοθεσία: Δήμητρα Τσάκου. Παίζουν: Λαμπρινός Καμπούρης, Ασπασία Μπατατόλη, Σάββας Τραπεζάνογλου, Δέσποινα Τσαχουρίδου.

Είσοδος: 8 ευρώ. Προπώληση: IANOS (Αριστοτέλους 7) στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία και Alte Fablon – Πολυχώρος Τέχνης -  Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου.

Και «Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων»

 

Η ομάδα παιδικού θεάτρου ‘’Σκοινί-Κορδόνι’’ παρουσιάζει τους ‘"Mπέμπηδες των Χριστουγέννων’’ της Λένας Πετροπούλου για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Αυλαία από 2/12 μέχρι 30/12 Κάθε Σάββατο στις 17.00.

Τι θα δείτε;  ‘’Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων’’ , διαβόητη συμμορία καλοσύνης, δρουν με μοναδικό σκοπό τους να κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο και να εμπνεύσουν την καλοσύνη στους ανθρώπους!

Αυτά τα Χριστούγεννα αναλαμβάνουν και πάλι δράση. Όμως, η υπόθεση που πέφτει στα χέρια τους δεν είναι παιχνιδάκι… Η περίπτωση της άλλοτε κοσμαγάπητης λυρικής τραγουδίστριας Μαργαρίτας Σφιχτοφρύδη θα είναι γι’ αυτούς μια πρόκληση! Η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη έχει πάψει πια να τραγουδά, έχει να χαμογελάσει χρόνια, είναι δύστροπη, κακόκεφη, τσιγκούνα στα χρήματα και τα αισθήματα και απολύτως αγενής με όλους! Θα έλεγε κανείς πως είναι το αντί-πνεύμα των Χριστουγέννων! Κανείς δε γνωρίζει γιατί η άλλοτε γλυκιά Μαργαρίτα κατάντησε τώρα έτσι.. Τα αίτια αυτής της μεταστροφής της καλύπτονται από μυστήριο. Είναι ώρα να επέμβουν, με τον ανατρεπτικό και ευφάνταστο τρόπο τους, οι ‘’Μπέμπηδες των Χριστουγέννων’’.

Παίζουν: Μαρία Παπαγιαννάκη, Τάσος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνα Βουβαλούδη, Nατάσα Τσακιρίδου, Λένια Κοκκίνου. Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών έως… Γενική είσοδος 8€

« Ο Βασιλιάς Μίδας»

 

Βασισμένη στα ομώνυμα παραμύθια ''Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσό άγγιγμα'' και ''Ο Μίδας και τα γαϊδουρινά αυτιά'' που περιλαμβάνονται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι η παιδική θεατρική παράσταση "Ο Βασιλιάς Μίδας" που θα παρουσιάσει στο Θέατρο Αυλαία η ομάδα LOTUSLAND την Κυριακή 25/12 στις 12.00.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό των δύο παραμυθιών που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους να προβληματιστούν, να γελάσουν, να συγκινηθούν και πάνω από όλα να επιλέξουν τα ίδια, το τέλος της ιστορίας!

Μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον μαγευτικό κόσμο του χορού και του θεάτρου και ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το συναίσθημα.

Σκηνοθεσία – επιμέλεια παραγωγής : Lotusland(Βασιλική Συρανίδου, Μπαγεώργος Ηλίας). Ηθοποιοί: Ιωσηφίδου Κίρκη,Τζίκα Ιωάννα,Τσιομίδης Κωνσταντίνος. Είσοδος: 9€. Προπώληση 8 ευρώ έως 20 Δεκεμβρίου. Ειδικές τιμές για σχολεία-συλλόγους κ.α, κατόπιν συνεννοήσεως.

Για κρατήσεις εισιτηρίων στο 2310 237700 (τις ώρες Ώρες Λειτουργίας: 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ