Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Peace Talk» σε σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία Χριστιάνας Λαμπρινίδη και σε μια παραγωγή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής.

Θα παιχθεί ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα το «Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου» (Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) φιλοξενεί στις 9 Δεκεμβρίου του 2017 (11-15μμ, Αίθουσα Συνεδρίων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), τις γυναίκες-συντελεστές του θεατρικού δρώμενου Peace Talk σε μια συνάντηση εργασίας με θέμα: Αστικές εμπειρίες: Γυναικεία εξαίρεση και επιθυμία, θρυμματισμένη μνήμη και κρυφό σώμα.

Η Ομάδα Γκουρτζίεφ Θεσσαλονίκης διοργανώνει δύο διαλέξεις με θέμα "Διαλογισμός και Αληθινή Φιλοσοφία" τις οποίες θα δώσει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ, κ. Δημήτρης Περετζής, σήμερα και αύριο στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο "Ωδή στη Μαύρη Θάλασσα, την Εύξεινον", στις 19.0., στο Θέατρο «Εγνατία» (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Θεσσαλονίκη).  Ένα αφιέρωμα στις μουσικές και τους χορούς της Μαύρης Θάλασσας, με άρωμα, χρώμα και νοσταλγία Πατρίδας. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είσοδος Ελεύθερη.

-Η ομάδα THESSALONIKI PROJECT, στην προσπάθειά της να αναγνωρίσει σε βάθος τα κύρια χαρακτηριστικά που συγκροτούν τη σύγχρονη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει μια ανοιχτή εκδήλωση με θέμα “20 x 5: Αναζητώντας τη νέα ταυτότητα της πόλης” στο κτίριο του “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” (αίθουσα Π. Ζάννας) από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει την εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, του εορταστικού διάκοσμου και την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων της,  στις 6 το απόγευμα στο Πάρκο Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, Κλεάνθους &  Γρ. Λαμπράκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου & του εορταστικού διάκοσμου και στην συνέχεια καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά κάλαντα από Συλλόγους και τις παραστάσεις «Τραγουδάμε για τα Χριστούγεννα» από την Μουσική Σχολή «ΣΥΝΘΕΣΗ» και «Ένας κόσμος Χριστούγεννα» από την Θεατρική Ομάδα «ΝΤΟΥΕΝΤΕ».

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν την αυτοβιογραφία του Γιώργου Κωνσταντίνου, με τίτλο Showtime στο Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ(πλευρά Τσιμισκή) στις 12.00 το μεσημέρι. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Γιάννη Σερβετά.

-Η αίθουσα τέχνης ARTFORUM GALLERY (Τσιμισκή 113 & Δ. Γούναρη) εγκαινιάζει την Έκθεση Ζωγραφικής 3generations.

Συμμετέχουν: MICHALIS MICHAELEDES, ΗΛΙΑΣ ΔΕΚΟΥΛΑΚΟΣ, KONSTANTINOS XENAKIS, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΟΥΛΑΚΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΗΘΙΩΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΑΖΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΜΕΛΑΔΙΩΤΗΣ. Διάρκεια Έκθεσης: 8-20 Δεκεμβρίου 2017. Ώρες - Ημέρες: Δευτ. - Παρ.: 17.00 - 21.00,

Σάβ 11.00 - 15.00.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φιλοξενεί την περιοδική έκθεση "Θεσσαλονίκης εμπόριον 1870-1970", στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη. Πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό ζωντανεύει την παραγωγική ιστορία του παλαιού εμπορικού κέντρου της πόλης, κατά την περίοδο 1870-1970. Η έκθεση, η οποία βασίστηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο δρ Ευάγγελος Χεκίμογλου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-17.00, Σάββατο –Κυριακή 10.00-16.00.

-Έκθεση με τον τίτλο "Όψεις νέων φωτογράφων", παρουσιάζει έως το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στην Υπόγεια Διάβαση της οδού Λαγκαδά (Λαγκαδά 223, στο ύψος των Τραπεζών και της οδού Καλαβρύτων), η Φωτογραφική Λέσχη "Όψεις" του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση "Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917" στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ