Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Μουσική συναυλία στις 20.00 στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου του ΛΕΜΜ-Θ (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68 Τηλέφωνο: 2310830591)  "Από την παράδοση στη σύγχρονη μουσικοποιητική δημιουργία" με τον μουσικοσυνθέτη Μάκη Σεβίλογλου σε δημοτικά τραγούδια από το Βόιο και τα Γρεβενά και δικές του συνθέσεις.

-Οι ορχήστρες του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης σε μια γιορτινή συνύπαρξη επί σκηνής, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Θέρμης στις 203.0. Τα σαξόφωνα της Ku Klux Sax και η συμφωνιέτα Con Fuoco θα συνεργαστούν για μια ακόμη φορά, σε μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία, παίζοντας η κάθε μια χωριστά αλλά και από κοινού, γνωστές μελωδίες που όλοι έχουμε συνδέσει με τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, σε ένα μελωδικό και δημιουργικό...μπέρδεμα .

Μουσική –Ποίηση

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η θεατρική δράση «Μη γαληνεύεις, καρδιά μου. Τραγούδα: Ποιητές της Οκτωβριανής Επανάστασης», που έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν κύκλο παρουσιάσεων, θα φιλοξενηθεί στην Πανεπιστημιούπολη. Τέσσερις ηθοποιοί διαβάζουν ποιήματα Ρώσων ποιητών και τραγουδούν, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ στις 19.00..

Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη με τίτλο: «Τελετουργική θυσία στο ανακτορικό κέντρο της Κυδωνίας των μυκηναϊκών χρόνων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μαν.Ανδρόνικου έναντι ΧΑΝΘ).

-Στις 19:00  στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Πρ.Κορομηλά 23) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του κ. Ιωάννη Αρμακόλα, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Πολιτική και Κοινωνία στην Τούζλα από το 1992 έως το 1995»

Θα μιλήσουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κατσάνος, Δρ. Ιστορίας ΑΠΘ, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γεώργιος Χρηστίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο συγγραφέας. Συντονίστρια η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ.

-Η λογοτέχνης Νότα Κυμοθόη παρουσιάζει στο χώρο εκδηλώσεων της GOVEDAROU ART GALLERY( Γ.Παπανδρέου 5, πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου) το βιβλίο της με τίτλο “Το Λ των λέξεων και του Λόγου” στις 19:00.

Θα προλογίσει ο Αλέκος Δαφνομήλης (Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Β. Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης) και θα παρουσιάσει η Κατερίνα Γιαννακοπούλλου (δημοσιογράφος, συγγραφέας και ερευνήτρια). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα του βιβλίου.

-Η αίθουσα τέχνης ARTFORUM GALLERY (Τσιμισκή 113 & Δ. Γούναρη) εγκαινιάζει την Έκθεση Ζωγραφικής 3generations.

Συμμετέχουν: MICHALIS MICHAELEDES, ΗΛΙΑΣ ΔΕΚΟΥΛΑΚΟΣ, KONSTANTINOS XENAKIS, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΟΥΛΑΚΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΗΘΙΩΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΑΖΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΜΕΛΑΔΙΩΤΗΣ. Διάρκεια Έκθεσης: 8-20 Δεκεμβρίου 2017. Ώρες - Ημέρες: Δευτ. - Παρ.: 17.00 - 21.00,

Σάβ 11.00 - 15.00.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φιλοξενεί την περιοδική έκθεση "Θεσσαλονίκης εμπόριον 1870-1970", στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη. Πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό ζωντανεύει την παραγωγική ιστορία του παλαιού εμπορικού κέντρου της πόλης, κατά την περίοδο 1870-1970. Η έκθεση, η οποία βασίστηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο δρ Ευάγγελος Χεκίμογλου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-17.00, Σάββατο –Κυριακή 10.00-16.00.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση "Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917" στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ