Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο Καρυοθραύστης έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

To "Μπαλέτο των Χριστουγέννων", ανεβαίνει από το Guangzhou Ballet της Κίνας

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Είναι γνωστό ως «Μπαλέτο των Χριστουγέννων». Ο λόγος για τον «Καρυοθραύστη» που έρχεται στην πόλη μας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ( Κτίριο Μ1, Αίθουσα Φίλων Μουσικής)από τις 14/12/2017 και για λίγες παραστάσεις από το διεθνώς αναγνωρισμένο Guangzhou Ballet της Κίνας. Το γνωστό έργο του Piotr Ilyich Tchaikovsky με την αγαπημένη μουσική και την κλασική χορογραφία του Marius Petipa αναμένεται να γοητεύσει μικρούς και μεγάλους.

Η βάση αυτού του όμορφου θεατρικού χορευτικού είναι το παραμύθι Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών του Γερμανού συγγραφέα E. T. A. Hoffman.

Η υπόθεση; Τα Χριστούγεννα, ένα κοριτσάκι, η Κλάρα, δέχεται από το νονό της δώρο ένα κινούμενο στρατιωτάκι που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Καθώς αποκοιμιέται με το δώρο στην αγκαλιά της, βλέπει στο όνειρό της τον Βασιλιά των Ποντικών που οδηγεί την επίθεση του στρατού ποντικών κατά του Καρυοθραύστη, ο οποίος και τραυματίζεται. Η Κλάρα επεμβαίνει στην κρίσιμη στιγμή και απωθεί τον Βασιλιά. Τότε, ως εκ θαύματος, ο Καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα και την καλεί στο βασίλειό του. Ο πρίγκιπας την παίρνει μαζί του στο όμορφο Βασίλειο του Χιονιού και στη Χώρα των Ζαχαρωτών. Εκεί, οι νεράιδες των ζαχαρωτών την υποδέχονται με όμορφους χορούς όπως τον γεμάτο πάθος ισπανικό, τον όλο επισημότητα, αργό ινδιάνικο χορό, τον γεμάτο ενέργεια και αγριάδα ρωσικό χορό, τον κομψό κι όλο λεπτότητα κινέζικο, καθώς και τον λυρικό και ευαίσθητο γαλλικό χορό. Το γεμάτο χαρά και γλύκα όνειρο της Κλάρας θα μείνει για πάντα στην καρδιά της.

Μουσική Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Πρωτότυπη Χορογραφία Marius Petipa

Χορογραφία David Wilcox

 

The Guangzhou Ballet

Νεράιδα του Βορρά Zhou Yu, Ma MingHao, Wu Qian, Wang Lu

Πρίγκιπας– Καρυοθραύστης Di Jian, Huang BaiMao, Ren Nan, Lu Chen Shen

Κλάρα Huang Ping

Ντροσσελμάγιερ Fogelman Ferdinand

 

Παραστάσεις: Πέμπτη 14/12/2017 ώρα 21.00, Παρασκευή 15/12 ώρα 21.00, Σάββατο 16/12 ώρα 16.00 και 21.00, Κυριακή 17/12, ώρα 12.00 και 18.00.

Τιμές εισιτηρίων: 30 (μειωμένο 23), 25 (μειωμένο 18), 20 (μειωμένο 15), 15 (μειωμένο 10), 10 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους