Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συναυλίες με άρωμα… Χριστουγέννων

Πού θα γίνουν και τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμά τους

Μια σειρά από συναυλίες έχουν προγραμματίσει φορείς της πόλης μας που υπηρετούν τη μουσική. Ξερωρίσαμε μερικές από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

 

-Στον χώρο της  Καθολικής Εκκλησίας (στην Ενορία της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας, Φράγκων 19), θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30. η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του ΚΩΘ, υπό τη διεύθυνση Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και η Χορωδία του ΚΩΘ, με διεύθυνση Σοφίας Γιολδάση, καθώς και διακεκριμένοι σπουδαστές ΚΩΘ.

Φέτος ο σπουδαστής βιολιού της τάξης της κ. Ειρήνης Ντράγκνεβα, Ηλίας Ναχμίας, θα ερμηνεύσει τον «Χειμώνα» από το έργο «4 εποχές» του Antonio Vivaldi, ενώ ο Χριστόφορος Πετρίδης, σπουδαστής βιολιού της τάξης του κ. Γιώργου Πετρόπουλου, θα παίξει το 2ο μέρος από το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Henryk Wieniawski. Ο Βασίλης Τσεριώτης, σπουδαστής κλασικού τραγουδιού, στην τάξη της κ. Ένης Κίνη, θα ερμηνεύσει την άρια “Schlummert ein, ihr matten Augen” από την καντάτα “Ich habe genug” BWV 82 του J.S.Bach. Θα ακουστούν ακόμη έργα Elgar, Mozart, Rutter, Anderson, Παντελίδη.

Είσοδος ελεύθερη.

 

-Το Σάββατο 16/12 στις 20:00, στην Καθολική Εκκλησία (Φράγκων 19) η τετράφωνη χορωδία Les Vocalistes de Kalamari, της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με την Συναυλία της "Noël avec les Vocalistes". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μουσική διεύθυνση: Ευφημία Χατζηγιάνη-Τουμπεκτσή. Όργανο: Γιώργος Κοκκινάκης, Συμμετέχει το Σύνολο Αναγεννησιακής & Μπαρόκ Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με βιολί, βιολοντσέλο και τσέμπαλο. Διεύθυνση: Μέμα Παπανδρίκου. Είσοδος Ελεύθερη.

 

-Συναυλία Εκκλησιαστικού Οργάνου θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου ώρα 20:30 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Την ΚΟΘ θα διευθύνει ο κ. Alain Pâris, διευθυντής ορχήστρας διεθνoύς φήμης, ο οποίος έχει διευθύνει τις μεγαλύτερες γαλλικές ορχήστρες.

Στο κοντραμπασο Wies de Boevé, ο οποίος έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία.

-Πιέρ Βισμέρ (1915-1992): "Divertissement sur un choral" για ορχήστρα δωματίου

-Τζιοβάνι Μποτεσίνι (1821-1889): Κοντσέρτο για κοντραμπάσο και ορχήστρα αρ.2 σε σι ελάσσονα

-Καμίλ Σαιν-Σανς (1835-1921): Συμφωνία αρ.3 σε ντο ελάσσονα, έργο 78.  Είσοδος: Πλατεία 15 €, Εξώστης 10 €, Μειωμένο 5 €.

 

-Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και  Αποκαταστάσεως Αναπήρων  Προσώπων και το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Gala την Τετάρτη 20/12/2017 και ώρα 20:00

στο Φουαγιέ  του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Δ/νση Ορχήστρας: Λίζα Ξανθοπούλου. Θα ακουστούν έργα των Johann Sebastian Bach, Paul Hindemith, Ottorino Respighi, και πολλά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια (Άγια Νύχτα, Jingle Bell Rock ,Oh! Holly Night) από διάφορες χώρες. Τιμή πρόσκλησης 5 ευρώ (διατίθενται από την ΕΛΕΠΑΠ στα τηλ. 2310318218 & 2310318228).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ