Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χριστούγεννα με τη Thessaloniki Walking Tours

Διαδρομή στο Ντεπώ και Πάρτι σε βιβλιοπωλείο

 Μετά από μια γεμάτη και δημιουργική χρονιά όπου στις δραστηριότητες της  Thessaloniki Walking Tours προστέθηκαν οι Διαλέξεις αλλά και τα Πολιτιστικά Ταξίδια, ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε όλοι μαζί με μια διαδρομή στο Ντεπώ με ελεύθερη συμμετοχή που θα καταλήξει στο βιβλιοπωλείο Μυθιστορία με ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ!

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, περπατάμε στην περιοχή του Ντεπώ με φόντο το φωτισμένο αστικό τοπίο. Στην διαδρομή με ξεναγούς τους Τάσο Παπαδόπουλο, Εύη Καρκίτη, Λάζαρο Κατσιά και Παντελή Γιαννουλάκη, συναντάμε την αποθήκη των τραμ και διάσημα εκλεκτικιστικά κτήρια με την υπογραφή τριών διαφορετικών αρχιτεκτόνων, τα οποία κρύβουν συναρπαστικές ιστορίες. Διασχίζουμε μια συνοικία που δεν έχασε ως σήμερα τον χαρακτήρα της, ένα ακόμη σπίτι από το οποίο ακούγονται παράξενοι θόρυβοι. Μοιραζόμαστε ιστορίες για κάποια λουτρά, χειμερινά και θερινά σινεμά που δεν υπάρχουν πια και προπολεμικά καταστήματα που υπάρχουν ακόμη. Επίσης συναντάμε τον ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο, τον Γιώργο Ιωάννου, τον Νίκο Μπακόλα, για μια στιγμή τον Γάλλο μηχανικό Ζοζέφ Πλεμπέρ και ένα ζευγάρι που κάποτε ένωσε ένας παράφορος έρωτας.

Και βέβαια η βραδιά δεν τελειώνει εδώ καθώς ακολουθεί πάρτι στο πιο ωραίο βιβλιοπωλείο της πόλης την “Μυθιστορία”, στον πιο ωραίο δρόμο της πόλης, την οδό Βαφοπούλου, με καλό κρασί, χριστουγεννιάτικα εδέσματα και τις μουσικές επιλογές του Στέργιου Μακκαβαίου, όλα με ελεύθερη συμμετοχή.

Σημείο Συνάντησης: 14ο Γυμνάσιο (γωνία Σοφούλη & Γ. Παπανδρέου)

Ώρα: 19:00

Πληροφορίες: [email protected], 6978186900- 1

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ