Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της εκδηλώσεων, θα αναβιώσει σε συνεργασία με τον Σύλλογο των εν Θεσσαλονίκη Γρεβενιωτών το παραδοσιακό έθιμο της «ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ».

Το έθιμο θα περιλαμβάνει το άναμμα της φωτιάς για το βράσιμο του γουρουνιού και θα ακολουθήσει χορός και τραγούδι με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η «Γουρουνοχαρά» ή «Γουρνοχαρά» ήταν παλαιότερα το μεγάλο γεγονός των Χριστουγέννων, καθώς την παραμονή ή την επόμενη της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης σφάζονταν τα γουρούνια, τα οποία είχαν εκθρέψει επιμελώς για ένα χρόνο. Στη σχετική διαδικασία συμμετείχε όλη η οικογένεια. Το σφάξιμο και το τεμάχισμα ήταν δουλεία των αρσενικών ενώ στα βράσιμο συμμετείχαν τα θηλυκά μέλη της οικογένειας που τραγουδούσαν πανηγυριώτικα τραγούδια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 ώρα 10:00 – 17:00 στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

διοργανώνει σε συνεργασία με τoν μη κερδοσκοπικό θεατρικό σύλλογο  ΟmΑ

 την  θεατρική παράσταση «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» της Άντας Τσεσμελή Edwards

παραγωγή ΟΜΑ  και Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018  και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1). Είσοδος ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: ΜΟΝΟ ελαιόλαδο και όσπρια  για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης.

Φέτος το Ολύμπιον γιορτάζει τα 20 χρόνια του και αν γεννήθηκες το 1998 τότε έχεις ελεύθερη είσοδο στις προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ολύμπιον!

Η προσφορά ισχύει για τις προβολές στις αίθουσες του Ολύμπιον και της Αποθήκης 1, καθώς και για τις προβολές της Ταινιοθήκης.

Δεν ισχύει κατά την περίοδο των 2 φεστιβάλ, για ειδικές προβολές και εκδηλώσεις τρίτων. Απαραίτητη η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη αστυνομικής του ταυτότητας.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση "Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917" στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ